Badania - Fundacja Orange

Wypełnij PIT i przekaż 1% podatku Fundacji Orange!

Wypełnij PIT i przekaż 1% podatku Fundacji OrangeKRS 0000241397Sprawdź - Wypełnij PIT i przekaż 1% podatku Fundacji Orange!

Badania

badania fundacja orange
  • zagrożenia w internecie spotkanie

Rodzice i dzieci wobec zagrożeń w internecie

Wyniki badań „Rodzice i dzieci wobec zagrożeń w Internecie”, przeprowadzone przez TNS Polska S.A. na zlecenie Orange Polska, we współpracy z Fundacją Orange i Fundacją Dajemy Dzieciom Siłę:

• grafika świetlica szkolna

Opinia rodziców o roli szkolnej świetlicy i zajęć dla dzieci

Skrócony raport z badania ilościowego przeprowadzonego przez MillwardBrown

• badania postrzeganie internetu 2015

Wyniki badań o postrzeganiu Internetu i nowych technologii - 2015 rok

Badanie sondażowe przeprowadzone przez IBRIS na zlecenie Fundacji Orange z okazji 10-lecia jej działania. Na jakie obszary życia najbardziej wpłynęły Internet i technologie przez ostatnie 10 lat według Polaków? Jaka jest rola Internetu w ich życiu i czego obawiają się na przyszłość w związku z dynamicznie postępującą cyfryzacją? Badanie przeprowadzone na reprezentatywnej próbie 1100 Polaków powyżej 18 roku życia.

• raport świetlice logo megamisja

Raport o stanie świetlic szkolnych - 2015 rok

„Raport otwarcia: MegaMisja” zawiera dane o stanie świetlic w szkołach podstawowych w Polsce oraz wyniki badania sondażowego wśród 200 wychowawców świetlic w kraju. Jakie warunki panują na świetlicach szkolnych, jakie aktywności podejmują dzieci i czy jest w nich przestrzeń na edukację? Raport stanowi podstawę merytoryczną przygotowania programu edukacyjnego MegaMisja.

• kompetencje cyfrowe młodzież 2013

Kompetencje cyfrowe młodzieży w Polsce - 2013 rok

Nowe technologie – szczególnie Internet – towarzyszą młodzieży zarówno w szkole, jak i w czasie wolnym. Co robią w sieci, jak korzystają z nowych technologii młodzi ludzie w wieku 1418 lat? Co sprzyja rozwojowi ich cyfrowych kompetencji?

My w sieci