Nauczyciel Jutr@ - Fundacja Orange

Zgłoś się do konkursu naszej Fundacji i Głosu Nauczycielskiego

• Daj się poznać
  • Czekamy do 9 września!

To już druga edycja konkursu

Razem z Głosem Nauczycielskim zapraszamy do konkursu Nauczyciel Jutr@. Szukamy nauczycielek i nauczycieli, którzy mają uwagę uczyć inaczej. Chcemy poznać osoby, które korzystając z nowych technologii wsłuchują się w potrzeby młodych ludzi, czerpią z ich wiedzy i doświadczeń oraz budują z nimi przyjazne relacje. Konkurs towarzyszy wyborom Nauczyciela Roku.

Głos nauczycielski

Kim jest dla nas Nauczyciel Jutr@?

Nauczyciel Jutr@ to osoba otwarta na nowoczesne podejście do edukacji, która stawia potrzeby swoich uczniów i uczennic w centrum uwagi, podąża za ich zainteresowaniami, a współpracę z nimi opiera na partnerskiej relacji. Nie musi być obeznana z nowinkami technologicznymi, ale ma odwagę poznawać cyfrowy świat, by być bliżej uczniów i lepiej rozumieć ich rzeczywistość.

Daj się poznać! Szukamy nauczycielek i nauczycieli, którzy wyróżniają się:

• otwartą postawą na prowadzenie zajęć w oparciu o nowoczesne, angażujące metody, zgodne z potrzebami młodych ludzi wychowywanych w świecie cyfrowym;
    • dążą do podnoszenia swoich kompetencji, w tym kompetencji cyfrowych;
    • korzystają przy tym nowych technologii lub e-zasobów edukacyjnych, aby prowadzić ciekawsze lekcje dla uczniów i uczennic.

Do konkursu mogą zgłosić się czynni zawodowo nauczyciele i nauczycielki ze szkół podstawowych, ponadpodstawowych, oraz placówek oświatowych. Tak jak w konkursie Nauczyciel Roku kandydatów mogą zgłaszać także inni nauczyciele, dyrekcja szkół lub placówek oświatowych, rodzice uczniów czy sami uczniowie. Zgłoszenia do drugiej edycji przyjmujemy do 9 września 2022 roku.

Jury konkursu pod przewodnictwem prof. Stefana M. Kwiatkowskiego, wieloletniego rektora Akademii Pedagogiki Specjalnej im. Marii Grzegorzewskiej w Warszawie wybierze 10 osób  nominowanych i spośród nich laureata lub laureatkę.

Laureaci i nominowani poprzednich edycji

Na zdjęciu: undefined

Nominowani zostali również:

Relacje z uczniami są dla Ciebie ważne, słuchasz ich potrzeb i dla nich rozwijasz cyfrowe kompetencje? Weź udział w konkursie Nauczyciel Jutr@

Daj się poznać – zgłoś się do konkursu

Formularz zgłoszeniowy