Maria Adamiec - dziewczyna na medal - Fundacja Orange

Maria Adamiec - dziewczyna na medal

Warsztaty Akademii Orange to okazja do inspirujących spotkań i dyskusji w gronie animatorów kultury, a także świętowania. W tym roku mieliśmy ku temu wyjątkowy powód: Maria Adamiec, koordynatorka programu, otrzymała odznakę honorową Ministra Kultury i Dziedzictwa Narodowego "Zasłużony dla Kultury Polskiej". Gratulujemy!

Marysia od 5 lat z sukcesem prowadzi Akademię, przekonując, że projekty kulturalne mogą rozwijać różne kompetencje dzieci i młodzieży, w tym kompetencje cyfrowe. W Akademii Orange młodzi eksperymentują, doświadczają, uczą się od siebie nawzajem – stają się twórcami, a nie tylko odbiorcami. A przy tym używają nowych technologii w pożytecznym celu.

Każda edycja Akademii Orange to ponad 40 zrealizowanych projektów angażujących ponad 5 tys. młodych uczestników. Przez 5 lat wsparliśmy już 171 projektów.
Dodatkowo MKiDN wyróżniło przedstawicieli 12 organizacji, laureatów wcześniejszych edycji Akademii Orange, specjalnymi dyplomami za działania w obszarze edukacji kulturalnej.

Więcej informacji o projektach: www.akademiaorange.pl