Lekcja:Enter - Nasze programy - Fundacja Orange
Fundacja

Lekcja:Enter

Projekt edukacji cyfrowej dla nauczycieli

• Rekrutacja trwa
  • Dla nauczycieli i nauczycielek
  • Bezpłatne szkolenia

Jak prowadzić nowoczesne, ciekawe lekcje?

Lekcja:Enter to jedna z największych inicjatyw dydaktyki cyfrowej w Polsce dla nauczycielek i nauczycieli oraz kadry kierowniczej szkół podstawowych i ponadpodstawowych. To darmowe szkolenia, na których uczą się prowadzić ciekawsze, bardziej angażujące zajęcia, lepiej dostosowane do potrzeb uczennic i uczniów wychowywanych w cyfrowym świecie. A także lepiej wykorzystywać sprzęt, cyfrowe narzędzia i e-zasoby w życiu i w pracy oraz wspierać młodzież w wartościowym używaniu technologii. W Lekcji:Enter podnoszą swoje kompetencje.

Projekt finansowany jest ze środków UE. Prowadzimy go wspólnie z Fundacją Rozwoju Społeczeństwa Informacyjnego oraz Instytutem Spraw Publicznych.

Dołącz do nas!

Nauczycielki, nauczyciele, dyrektorki i dyrektorzy szkół mogą zgłaszać się na darmowe szkolenia (online i stacjonarne) w całej Polsce. Grupy są podzielone według poziomu umiejętności na starcie.
W programie mogą wziąć udział wszyscy nauczyciele i wszystkie nauczycielki z danej szkoły. Dzięki temu zmiana w podejściu do nauczania może zajść bardziej kompleksowo. Dyrektorzy i dyrektorki dowiadują się, jak wykorzystać dobre strony technologii w edukacyjnej pracy placówki.
Serdecznie zapraszamy do dołączenia do Lekcji:Enter. Zgłoszenia na stronie projektu.

Jak się zgłosić?

Szkolenia w ramach projektu „Lekcja:Enter” prowadzone są przez realizatorów szkoleń. W każdym województwie wybrane organizacje, instytucje i firmy szkoleniowe prowadzą szkolenia z wykorzystaniem jednolitych scenariuszy i materiałów szkoleniowych. Aby dołączyć szkołę do Programu należy skontaktować się z wybranym realizatorem w województwie.