FabLab powered by Orange – zapisz się na bezpłatne warsztaty - Fundacja Orange

FabLab powered by Orange – zapisz się na bezpłatne warsztaty

Oficjalnie otwieramy wyjątkowe miejsce w Warszawie, łączące kreatywność i nowe technologie: FabLab powered by Orange. To przestrzeń otwarta dla mieszkańców, w której można stworzyć niemal każdą rzecz.

FabLab powered by Orange wpisuje się w międzynarodowy ruch FabLabów (z ang. fabricaton laboratory), zrzeszający entuzjastów ruchu DIY (do-it-yourself), konstruktorów, makerów, majsterkowiczów. Na całym świecie powstało już ponad 1000 takich miejsc. Wiele z nich korzysta ze wsparcia francuskiej Fundacji Orange.

Przestrzeń przy ulicy Twardej 14/16 w Warszawie składa się z kilku pracowni, takich jak: markerspace, strefa druku 3D, strefa elektroniki, prototypownia, pracownia cyfrowej obróbki drewna, strefa szycia, stolarnia. Zajęcia i poszczególne pracownie są otwarte dla dzieci, młodzieży i dorosłych, niezależnie od umiejętności i doświadczenia.

- FabLab to królestwo nowych technologii, miejsce, w którym można puścić wodze fantazji, by wykonać dowolną rzecz. Działającego robota, latającego drona, coś z nurtu wearable technology (tzw. urządzenia ubieralne). Nie zabraknie też nauki programowania oraz pracy z układami elektronicznymi - mówi Ewa Krupa, prezes Fundacji Orange.

Zapisz się na zajęcia: www.FabLabTwarda.pl