Jak korzystać z ekranów w czasie pandemii? [WEBINARY] - Fundacja Orange

Jak korzystać z ekranów w czasie pandemii? [WEBINARY]

Korzystanie z tabletu, smartfona, konsoli czy komputera to w czasie izolacji dla wielu dzieci sposób na wykorzystanie czasu, naukę czy na spotkania ze znajomymi. Ekranów jest w naszym życiu coraz więcej, a czas pandemii dodatkowo sprzyja korzystaniu z nich.

• Wielu rodzicom ekrany pozwalają zdobyć trochę czasu na własną pracę. Pojawia się jednak pytanie: czy odpowiednio udostępniamy je dzieciom? Jak zadbać o zrównoważone korzystanie z urządzeń cyfrowych w naszej rodzinie, aby zapewnić dzieciom bezpieczną i pozytywną przygodę z internetem? Co zrobić, żeby nowe technologie wzbogacały naszą codzienność i nie wpływały negatywnie na rodzinne relacje oraz zdrowie domowników?

Poznaj domowe zasady ekranowe

Aby odpowiedzieć na te pytania, przygotowaliśmy serię bezpłatnych webinariów dla rodziców. Poznajcie Domowe zasady ekranowe, dowiedzcie się, jak rozmawiać i ustalać zasady dotyczące korzystania z internetu z dziećmi i nastolatkami.

WIĘCEJ: Kampania "Domowe zasady ekranowe"

Spotkania prowadzą specjaliści z Fundacji Dajemy Dzieciom Siłę: Ewa Dziemidowicz – terapeutka z poradni „Dziecko w Sieci” i Łukasz Wojtasik – trener, autor licznych programów i kampanii edukacyjnych poświęconych bezpieczeństwu dzieci online.

Domowe Zasady Ekranowe – dla rodziców dzieci do 6. roku życia [NAGRANIE]

Domowe Zasady Ekranowe – dla rodziców dzieci w wieku 7-12 lat [NAGRANIE]

Domowe zasady ekranowe - dla rodziców dzieci w wieku 13-18 lat [NAGRANIE]

Zobacz inne nasze propozycje na czas izolacji: