Maker Woman – rozpoczęliśmy rekrutację do 5. edycji projektu - Aktualności - Fundacja Orange

Maker Woman – rozpoczęliśmy rekrutację do 5. edycji projektu

Zapraszamy do udziału w projektu Maker Woman, który organizujemy w FabLab powered by Orange. Jest przeznaczony dla kobiet, które po przejściu szkoleń tworzą prototypy swoich produktów.
Zdjęcie grupy osób - Jeste Maker Woman
Maker Woman to już 4 edycje, w których 48 kobiet ukończyło szkolenie z nowych technologii. Uczestniczki nauczyły się m.in. podstaw modelowania 3D, druku 3D, elektroniki, obsługi plotera laserowego, frezarki CNC, a także stolarstwa i krawiectwa.Każda z nich stworzyła swój unikalny projekt. O wszystkich przeczytacie na stronie opisującej projekty Maker Woman
Zaczęliśmy rekrutację do 5. edycji projektu. Od sierpnia do listopada 2019 roku kolejne 12 uczestniczek przejdzie intensywny 200-godzinny kurs. Każda z nich przejdzie ścieżkę od wiedzy teoretycznej i know-how do tworzenia prototypu swojego produktu. Jeśli jesteś kobietą, która:
  • pozostaje bez zatrudnienia,
  • nie ma stałego zatrudnienia,
  • przebywa na urlopie macierzyńskim, bądź urlopie wychowawczym,
  • chce podnieść swoje kwalifikacje zawodowe,
  • jest absolwentką różnych typów szkół i uczelni,
  • studiuje min. na II roku studiów,
  • posiada stałe zatrudnienie, ale chce zmienić pracę poprzez nabyte podczas projektu umiejętności, to..
.. zgłoś swój udział w projekcie, wypełniając formularz zgłoszeniowy do Maker Woman Na Wasze zgłoszenia czekamy do 28 lipca.
W czasie rekrutacji będziemy brali pod uwagę pomysł na produkt oraz wizję jego zaistnienia na rynku. Wybrane osoby zostaną zaproszone na spotkanie rekrutacyjne, podczas którego będą mogły opowiedzieć o swoich oczekiwaniach względem projektu. Udział w projekcie jest bezpłatny. Organizatorami są Fundacja Orange i Stowarzyszenie Robisz.to