Khan Academy: edukacja na życzenie. Teraz także mobilnie. - Fundacja Orange

Khan Academy: edukacja na życzenie. Teraz także mobilnie.

Polska wersja aplikacji mobilnej Khan Academy jest już dostępna. Jesteśmy partnerem tego przedsięwzięcia.

• Dzisiaj coraz więcej młodych osób nie korzysta już z komputerów, przenieśli się całkowicie na urządzenia mobilne. Stąd decyzja, żeby uruchomić Khan Academy w wersji mobilnej - mówi prof. Lech Mankiewicz, dzięki któremu Khan Academy działa także w Polsce. Przeczytaj całość rozmowy na blogu Orange.

Polska wersja aplikacji – już jest!

Długo oczekiwana polska wersja mobilnej aplikacji to kolejne ułatwienie w dostępie do wiedzy. Mogą o tym zaświadczyć tysiące osób korzystające dotychczas z przeglądarkowej wersji platformy. Dzięki aplikacji, większość materiałów będzie dostępna także na urządzeniach mobilnych, czyli w dowolnym czasie i miejscu. Także w takim:

Wiedza na życzenie

Kursy, udostępnione na wolnej licencji, nie tylko dają wszystkim równy dostęp do wiedzy, ale także promują nowy model uczenia się, tzw. knowledge on demand (wiedza na życzenie). W obszarze wideo i muzyki to już bardzo popularne rozwiązania. Czy niedługo przyjdzie czas także na edukację? Więcej na temat nauki programowania dzieci znajdziesz w artykule https://fundacja.orange.pl/blog/wpis/programowanie-dla-dzieci.

Za tłumaczenie zasobów Khan Academy na polski odpowiada Fundacja Edukacja dla Przyszłości. Fundacja Orange jest partnerem polskiej wersji Khan Academy – zarówno całej platformy, jak i aplikacji mobilnej.

Bezpłatna aplikacja edukacyjna Khan Academy. Pobierz z AppStore lub Sklepu Play.