Ludzie wielkiego serca - Fundacja Orange

Strefa wiedzy

Ludzie wielkiego serca

Wśród nas jest wiele osób, które mają naturalną chęć dzielenia się z innymi, a pomaganie przynosi im satysfakcję, spełnienie i poczucie sensu. Czasem chcą się za coś odwdzięczyć, czasem coś udowodnić. Nie raz, nie dwa sami byli kiedyś w potrzebie i to do nich ktoś wyciągnął rękę.

Motywacje wolontariuszy są różne, ale łączy ich jedno. Są to osoby skromne, często o swoich działaniach opowiadają tylko po to, żeby włączyć w nie innych.

Za nami wyjątkowy rok. Pozwolił nam sprawdzić, czy potrafimy pomagać bezinteresownie. Na pewno potrafią to nasi wolontariusze, którzy zaangażowali się w działania na rzecz broniącej się przed agresją Ukrainy. Publikacja, do której przeczytania zachęcamy powstała, aby podziękować im za to, co robią i żeby zainspirować innych, pokazując, jak można pięknie pomagać. Mamy nadzieję, że historie wolontariuszy i zapisy ich osobistych doświadczeń przyniosą Wam ukojenie w tych niełatwych czasach i zachęcą do bycia bardziej – z ludźmi i dla ludzi.

Przeczytaj o wielkiej sile pomagania – o ludziach wielkiego serca