Zakończyliśmy konkurs grantowy na szkolenia dla nauczycieli - Fundacja Orange

Zakończyliśmy konkurs grantowy na szkolenia dla nauczycieli

Otrzymaliśmy aż 62 wnioski o grant, aby uzyskać finansowanie na realizację szkoleń dla nauczycieli w ramach Lekcji:Enter. Obecnie komisja konkursowa pracuje nad oceną złożonych wniosków.

• Lekcja:Enter to największy projekt edukacji cyfrowej dla nauczycieli – obejmie aż 75 tysiecy z nich. Czas pandemii i związanej z nią nagłej potrzeby nauczania zdalnego pokazał bardzo wyraźnie, że projekt Lekcji:Enter jest bardzo wartościowy i może mieć ogromny wpływ na nauczanie zdalne.

Dlatego też bardzo się cieszymy, że wpłynęły do nas aż 62 wnioski w drugiej edycji konkursu grantowego, w ramach którego można było aplikować o wsparcie finansowe na realizację szkoleń dla nauczycieli. Wnioski, które otrzymaliśmy trafiły do oceny formalnej (ogłoszenie wyników będzie miało miejsce 31 maja), a po pozytywnej weryfikacji trafią do oceny merytorycznej – lista rankingowa tej edycji zostanie opublikowana 20 lipca.

Jeśli jednak nie zdążyliście złożyć wniosku – nic straconego, ponieważ planujemy jeszcze kolejne nabory, aby zrealizować nasz ambitny cel przeszkolenia 75 tys. nauczycieli.

Jak to wygląda liczba zgłoszeń w podziale na województwa

dolnośląskie - 2
    kujawsko-pomorskie - 8
    lubelskie - 1
    lubuskie - 2
    łódzkie - 2
    małopolskie - 3
    mazowieckie - 7
    opolskie - 4
    podkarpackie - 2
    podlaskie - 6
    pomorskie - 7
    śląskie - 9
    świętokrzyskie - 1
    warmińsko-mazurskie - 2
    wielkopolskie - 2
    zachodniopomorskie – 4

Dziękujemy wszystkim, którzy złożyli wnioski i życzymy powodzenia!