Wyróżnienie w nagrodzie imienia Janusza Korczaka - Fundacja Orange

Wyróżnienie w nagrodzie imienia Janusza Korczaka

Jesteśmy niesamowicie wzruszone i wzruszeni, ponieważ podczas gali Nagrody im. Janusza Korczaka zostaliśmy wyróżnieni w kategorii „Placówki edukacyjne, organizacje i instytucje”. To niesamowite uczucie otrzymać wyróżnienie obok tak wyjątkowych osób i organizacji, jak m.in.

• Wanda Traczyk-Stawska
  • Dr Krystyna Starczewska
  • Siostra Małgorzata Chmielewska
  • Dr hab. Małgorzat Michel
  • Fundacja Dajemy Dzieciom Siłę

…oraz wiele innych osób, organizacji działających lokalnie z całej Polsce, którym podobnie jak nam, bliska jest myśl pedagogiczna Janusza Korczaka.

To wyróżnienie jest doskonałą okazją, aby podziękować wszystkim, z którymi współpracujemy – naszym przyjaciołom, partnerom, wszystkim osobom uczestniczących w inicjatywach i projektach, które podejmujemy przez ostatnie lata w obszarze wspierania dzieci, młodzieży, nauczycielek i nauczycieli, lokalnych liderów i liderek.

Wczorajsza gala była zwieńczeniem trwającego od początku tego roku konkursu realizowanego przez Uczelnię Korczaka w ramach projektu Polska Akademia Janusza Korczaka. Laureaci zostali wybrani przez Kapitułę Konkursową pod przewodnictwem prof. Barbary Smolińskiej-Theiss.

Ogromnie dziękujemy za wsparcie i wszystkie dobre słowa.