Tablety z akcji Pomagajmy Gigabajtami trafiły do świetlic - Fundacja Orange

Tablety z akcji Pomagajmy Gigabajtami trafiły do świetlic

Dziękujemy klientom Orange za udział w akcji Pomagajmy Gigabajtami – dzięki przekazanym niewykorzystanym pakietom danych do Towarzystwa Przyjaciół Dzieci trafiła już pierwsza partia tabletów.

• W kolejnej już edycji akcji Pomagajmy Gigabajtami razem z klientami Orange wsparliśmy Towarzystwo Przyjaciół Dzieci – najstarszej polskiej organizacji (od 1919!) działającej dla dobra dzieci. Organizacja ta prowadzi między innymi placówki wsparcia dziennego, które de facto są dla wielu dzieciaków drugim domem. To tam mogą bezpiecznie spędzać czas, odrabiać lekcje czy rozwijać swoje zainteresowania.

Tablety łączą

Jak tłumaczy Sylwester Nowak, kierownik warszawskiego Ogniska Grochowska, w czasie pandemii TDP działa zdalnie. Popołudniami dzieci łączą się z wychowawcami ze świetlic, aby odrobić lekcje, posłuchać jak czytane są im książki czy po prostu porozmawiać o mijającym dniu. Dzięki przekazanym tabletom, podopieczni TDP będą mieli możliwość połączenia się i stworzenia namiastki spotkania w świetlicy. Tablety przydadzą się również, gdy podopieczni wrócą już do placówek Towarzystwa Przyjaciół Dzieci.

Kolejna akcja przed nami

To była już kolejna edycja akcji Pomagajmy Gigabajtami – w poprzedniej wsparcie otrzymały dzieci ze śląskich domów dziecka. A już teraz możemy powiedzieć, że dzięki klientom, którzy chętnie i licznie przekazują niewykorzystane pakiety danych planujemy kolejną edycję akcji!