Tablety powędrowały do domów dziecka. - Fundacja Orange

Tablety powędrowały do domów dziecka.

Przekazaliśmy 130 tabletów do 30 domów dziecka na Dolnym Śląsku. To efekt akcji „Pomagajmy Gigabajtami”, w której klienci Orange oddawali swoje niewykorzystane pakiety danych na szczytny cel. Wkrótce rusza kolejna edycja.

• „Pomagajmy Gigabajtami” to akcja, w której klienci Orange oddają swoje niewykorzystane pakiety danych, a my zamieniamy je na konkretną pomoc. W minionej edycji pobiliśmy kolejny rekord! I tu wielkie podziękowania za zaangażowanie. Bo do inicjatywy włączyło się ponad 13 tys. osób, oddając łącznie 121 779 GB.

Dzięki temu mogliśmy przekazać 130 tabletów z darmowym internetem dla 30 domów dziecka na Dolnym Śląsku, w których mieszka łącznie ponad 500 dzieci!

I właśnie w miniony weekend nasi wolontariusze zorganizowali finał tej akcji. To jeden z piękniejszych momentów w naszej pracy, kiedy docieramy ze wsparciem tam, gdzie jest potrzebne i wyczekiwane.

Wolontariusze obdarowali w naszym imieniu placówki w Jeleniej Górze, Bolesławcu, Lubaniu, Szklarskiej Porębie, Świeradowie Zdroju, Świdnicy, Wałbrzychu, Lubomierzu i Błażejowie. „To był wspaniały dzień, ciężki, ale emocje z nim związane oddały wszystko.” – mówi Piotrek Karnia, nie tylko nasz wolontariusz, ale i współzałożyciel „Mojej Fundacji”, która współpracowała z nami przy tej akcji.

Już wkrótce rusza kolejna edycja akcji „Pomagajmy Gigabajtami”. Szczegóły wkrótce.

null