Wyjątkowe ferie w FabLabie - Fundacja Orange

Wyjątkowe ferie w FabLabie

Ferie bez wyjazdów, ale z warsztatami DYI (do it yourself) – tak wyglądały dwa tygodnie nowego roku w FabLab Twarda powered by Orange

• To, że tegoroczne ferie zimowe były inne niż wszystkie to oczywistość. Ale to, że spędziliśmy je w domu, nie spowodowało, że nie były one super – tak przynajmniej twierdzą uczestnicy i uczestniczki naszych Ferii w FabLabie, które zorganizowaliśmy wraz ze stowarzyszeniem Robisz.to.

Pięć tematów, pięć wyjątkowych dzieł

Choć nie mogliśmy spotkać się na żywo i wszystkie warsztaty odbywały się na Zoomie, nie były to zwykłe webinary. Uczesniczki i uczestnicy mogli trochę posłuchać o tym, jak podejść do stworzenia własnych dzieł, ale przede wszystkim mogli być razem – choć zdalnie – i cały czas wymieniać się pomysłami, dzielić się sukcesami i dopytywać, gdy czegoś nie wiedzieli.

W ramach warsztatów uczestnicy i uczestniczki tworzyli:

• Retro urządzenie RTV z kartonu
    • Ruchomy zamek Hauru
    • Bohaterów teatrzyku cieni
    • Grę planszową
    • Własny zeszyt metodą japońską.

Wszystkie osoby uczestniczące wykazaly się niesamowitą kreatywnością i powstały naprawdę niezwykłe rzeczy. Zobaczcie kilka przykładów na poniższych zdjęciach:

null

Autor: