Nowy rok szkolny: czas, start! - Fundacja Orange

Nowy rok szkolny: czas, start!

Zespół Fundacji Orange

Jak to zwykle bywa, wakacje szybko się kończą. I tak to właśnie znowu jest pierwszy września, znowu zaczynamy nowy rok szkolny. To nowe, ciekawe przygody, ale też szereg wyzwań, które stoją przed wszystkimi – nauczycielkami, nauczycielami, dyrektorami i dyrektorkami, rodzicami, uczennicami i uczniami, a także wszystkimi innymi osobami związanymi z edukacją i szkołą.

Po pierwsze – ruszamy w podróż razem z Wami

Zdjęcie w stylu zdjęcia klasowego, zespół fundacji orange

Nie bez powodu na zdjęciu pozuje tutaj klasa 9 FO – czyli nasz fundacyjny zespół (a przynajmniej jego część). A to dlatego, że rozpoczęcie roku szkolnego jest również dla nas bardzo ważne. Choć nie idziemy tego dnia do szkoły, to wraz z nadejściem września nowe szkoły rozpoczynają przygodę z MegaMisją i #SuperKoderami. W tym roku jest to aż 320 szkół oraz 10 świetlic TPD. Wiecie, że w sumie w MegaMisji wzięło udział aż 1420 szkół i 20 świetlic TPD, a w #SuperKoderach aż 910 szkół? Bardzo się cieszymy, że jest nas aż tak dużo!

Nowy rok szkolny to również świetna okazja na podniesienie kompetencji przez nauczycielki i nauczycieli. I wciąż macie szansę dołączyć do ponad 50 tysięcy osób, które już wzięły udział w Lekcji:Enter! Informacje o projekcie możecie znaleźć na stronie Lekcji:Enter.

Po drugie – mamy dla Was fajne rzeczy

Tak, tak. Nie tylko szkoły, które biorą udział w naszych programach mogą skorzystać z naszych materiałów edukacyjnych. Mamy dla Was mnóstwo darmowych scenariuszy zajęć przygotowanych przez ekspertki i ekspertów.

Wśród nich między innymi:

Po trzecie – jesteśmy z Wami

Wiemy, że dla wielu z Was powrót do szkoły jest wyzwaniem. Nie tylko dlatego, że po prostu kończą się wakacje, ale z wielu innych powodów. Dlatego chcemy, żebyście wiedzieli i wiedziały, że całym naszym zespołem Fundacji Orange chcemy Was wspierać i, tak jak potrafimy, dawać siłę. Po prostu – jesteśmy z Wami.