Kto przyczynił się do rozwoju świadomości cyfrowej? Lista 100’2020 - Aktualności - Fundacja Orange

Kto przyczynił się do rozwoju świadomości cyfrowej? Lista 100’2020

Jako strategiczny partner nie moglibyśmy nie wspomnieć o tym wyjątkowym wydarzeniu - Szerokie Porozumienie na Rzecz Umiejętności Cyfrowych w Polsce ogłosiło Listę 100'2020.
dymek czatu

Za listą 100 osób, które w szczególny sposób przyczyniają się do rozwoju umiejętności pozwalających na skuteczne wykorzystywanie technologii cyfrowej oraz do rozwoju cyfrowej świadomości stoi Szerokie Porozumienie na Rzecz Umiejętności Cyfrowych w Polsce. Co znamienne – ale patrząc z perspektywy ostatnich miesięcy nie zaskakujące – tegoroczne wydarzenie odbyło się online. Wzięli w nim udział m.in. minister Marek Zagórski, który w KPRM kieruje działaniami związanymi z cyfryzacją, prezes Polskiego Towarzystwa Informatycznego Wiesław Paluszyński oraz dr Filip Skawiński, który reprezentował Przedstawicielstwo Komisji Europejskiej w Warszawie.

Kto został laureatem Listy 100’2020?

Zgodnie z zasadami, nominacji osób do Listy dokonują laureaci jej poprzednich edycji, a wyboru laureatów dokonuje Kapituła Listy 100. Wśród tych osób nie brakuje tych, z którymi Fundacja Orange współpracuje – często bardzo blisko :). Nie będziemy tutaj tych wszystkich osób wymieniać, całą listę znajdziecie pod tym linkiem. Wszystkim, którzy znaleźli się na Liście 100’2020 całą Fundacją z całego serca gratulujemy i dziękujemy za świetną i ważną pracę, którą wykonujecie!

Lista 100 2020 rok

Twórcą Listy 100 jest Szerokie Porozumienie na Rzecz Umiejętności Cyfrowych w Polsce. Wśród Partnerów są Instytut Spraw Publicznych, Polskie Towarzystwo Informatyczne, a także Przedstawicielstwo KE w Warszawie.