Digital Youth Forum już 11 grudnia - Fundacja Orange

Digital Youth Forum już 11 grudnia

Digital Youth Forum, czyli wydarzenie poświęcone edukacji w zakresie bezpiecznego, kreatywnego i pozytywnego korzystania z internetu dedykowane młodzieży odbędzie się w przyszły piątek. Głównym partnerem wydarzenia jest Fundacja Orange

• Od czterech lat Fundacja Dajemy Dzieciom Siłę organizuje prawdziwie wyjątkowe wydarzenie – Digital Youth Forum. To na nim spotkać mogą się uczniowie klas 7-8 SP oraz szkół ponadpodstawowych. W tym roku wydarzenie odbywa się oczywiście online – transmisja będzie bardzo łatwo dostępna na stronie digitalyouth.pl oraz na YouTube.

Znakomici goście i przemyślany program

Program wydarzenia zakłada transmisję wystąpień ekspertów, m.in. Przemka Staronia – nauczyciela roku 2018 Maćka Budzicha, który pokaże, jak dobrze opowiadać historie w mediach społecznościowych, Jana Modrzyńskiego, którego wystąpienie nosi tytuł „Czarna magia w czasach baniek informacyjnych – czyli jak okiełznać ocean informacji”. Będzie też Emilia Kaczmarek z Akcji Menstruacja, która powie o sile społeczności i pomaganiu przez internet, Angelika Friedrich i Agnieszka Bartoszewska z inicjatywy Nastoletni Azyl, a także Jarek Brodecki.

Pomiędzy poszczególnymi prelekcjami zaplanowane są krótkie przerwy podczas których będą odbywały się dyskusje na forum klasy oraz będzie można wziąć udział w konkursach. Będzie też działało wirtualne studio DYF, którego prowadzenia podjęła się Justyna Suchecka – znakomita dziennikarka specjalizująca się w tematach związanych z edukacją. Dumnym partnerem Digital Youth Forum jest Fundacja Orange.

Wydarzenie dla każdego nastolatka

Biorąc pod uwagę gwiazdorską obsadę i mocny, merytoryczny program, jest to z pewnością wydarzenie, w którym powinni wziąć udział wszyscy uczniowie klas 7-8 szkół podstawowych oraz uczniowie szkół ponadpodstawowych. Rejestracji dokonać powinien nauczyciel w imieniu klasy/grupy, dlatego warto już teraz przekazać nauczycielom o możliwości udziału w tym evencie. Zgłoszenia można dokonać na stronie: https://digitalyouth.pl/