Jutro w szkole. Szkoła jutra. KONFERENCJA ONLINE - Aktualności - Fundacja Orange

Jutro w szkole. Szkoła jutra. KONFERENCJA ONLINE

Jak przekuć doświadczenie zdalnego nauczania w sukces szkoły? Jak tworzyć edukację w świecie pełnym nowych technologii? Jak motywować społeczność szkolną do zmiany? Zapraszamy na konferencję „Jutro w szkole. Szkoła Jutra” 15 października z udziałem cenionych ekspertów i ekspertek ds. edukacji i innowacji.
ręka trzymjąca flamastry w środku lecącej rakiety

Aktualna sytuacja mnoży wątpliwości i pytania o przyszłość edukacji, przyszłość szkoły. Co będzie jutro w szkole? Jaka będzie szkoła jutra?

W Fundacji Orange też zadajemy sobie te pytania, bo edukacja jest rdzeniem naszej działalności, a wiele naszych projektów realizowanych jest w ścisłej współpracy z nauczycielami. Dlatego w towarzystwie cenionych ekspertów chcemy wspólnie zainspirować się do działania i z nowego -a dla wielu trudnego -doświadczenia zdalnej nauki w epidemii wyciągnąć wnioski na przyszłość i doświadczenia te przekuć w zmiany na lepsze. Dołączcie do nas!

Zapraszamy na konferencję online pt. „Jutro w szkole. Szkoła jutra”, podczas której spotkamy się z ekspertkami i ekspertami sektora edukacji, pokażemy raport specjalny o zdalnym nauczaniu i wspólnie zastanowimy się, jak może wyglądać „szkoła jutra”, a nawet szkoła marzeń.

Kto weźmie udział w konferencji?

• Dr Marzena Żylińska, promotorka twórczego wykorzystania nowych technologii
  • Ewa Radanowicz, ekspert ds. innowacji i zmiany
  • Marta Florkiewicz-Borkowska,Nauczyciel Roku 2017
  • Zyta Czechowska, Nauczyciel Roku 2019
  • Oktawia Gorzeńska, ekspertka ds. innowacji
  • Jacek Królikowski, Prezes Fundacji Rozwoju Społeczeństwa Informacyjnego
  • dr Maciej Dębski z Instytutu Socjologii Uniwersytetu Gdańskiego, Prezes Fundacji Dbam o Mój Z@sięg i przedstawiciel zespołu badawczego.

Konferencję poprowadzą Justyna Suchecka, dziennikarka edukacyjna oraz Radek Brzózka, dziennikarz naukowy. Otworzy ją Julien Docarroz, Prezes Orange Polska. Patronem wydarzenia jest GłosNauczycielski.

głosnauczycielski

Bądźcie z nami już w czwartek 15.10.2020 o godz.15.00. Sięgajcie pociekawostki, inspiracje, włączajcie się w ważne dyskusje. Udział jest bezpłatny i nie wymaga rejestracji. Pełna agenda, więcej szczegółów i transmisja konferencji na  www.jutrowszkole.pl

Dołącz do wydarzenia na Facebooku.