Jak prowadzić zdalne lekcje? Webinar dla nauczycieli klas 1-3 - Fundacja Orange

Jak prowadzić zdalne lekcje? Webinar dla nauczycieli klas 1-3

Nasza kolejna propozycja na czas kwarantanny jest przeznaczona dla nauczycieli klas 1-3. Zapraszamy na otwarte spotkanie wszystkich, którzy chcą się dowiedzieć, jak dobrze pracować z domu z najmłodszymi uczniami. Pierwsze spotkanie już 25 marca.

• Cyfrowe narzędzia i najlepsze rozwiazania

Zastanawiacie się, jak dobrze poprowadzić zdalną lekcję? Czujecie się zagubieni w cyfrowej rzeczywistości, wśród wielu narzędzi i możliwości technicznych? Chcecie poznać nowe możliwości? Zapraszamy na cykl trzech środowych spotkań, które poprowadzi Aleksandra Shoen-Kamińska - ekspertka, która w czasie swoich lekcji pełnymi garściami czerpie z cyfrowych możliwości.

Webinaria dla nauczycieli - daty spotkań

• środa 25 marca, godz. 11.00-12.00, zdalne lekcje w klasach 1-3

Prowadząca przedstawi zasoby i platformy internetowe, które pomogą Wam w codziennej pracy. Poznacie aplikację Chatter Kid do zrobienia filmiku dla Waszych uczniów. Wykorzystacie też narzędzia do stworzenia interaktywnych materiałów: puzzli i koła fortuny. Pobierz materiał.

• środa 1 kwietnia godz. 11.00-12.00, możliwości Dysku Google w zdalnym nauczaniu

Pokażemy Dysk Google jako zasobnik nauczyciela - bibliotekę pomocy z możliwością udostępniania uczniom. Zobaczymy jak  można stworzyć oraz udostępnić indywidualne i klasowe tablice Jamboard, na których uczniowie mogą zamieścić swoje prace. Porozmawiamy o tym, jak zdalnie można dokumentować pracę uczniów.

• środa 8 kwietnia godz. 11.00-12.00, generatory kart pracy

Generatory  kart pracy oraz generatory do kodowania czyli szybki sposób na tworzenie ciekawych zadań dla uczniów. Zobaczymy, jak wykorzystać narzędzia do tworzenia sudoku, wykreślanek, krzyżówek, bingo, kart ze spinerami czy gier.

Jak dołączyć do webinarium?

Aby wziąć udział w spotkaniu, wystarczy:

1. być przed komputerem chwilę przed godziną 11.00
    2. kliknąć w link https://fundacjaorange.clickmeeting.com/megamisja
    3. podać imię/ ksywkę i adres email

Zobaczcie też akcję specjalną „EDUFLEX” od Orange, która wspiera nauczycieli i uczniów w edukacji online. Szczegóły na Blogu Orange.

null

Zapraszamy!