Jak Polacy pomagają w trakcie COVID-19? [LIVE 2.07 godz. 16:00] - Fundacja Orange

Jak Polacy pomagają w trakcie COVID-19? [LIVE 2.07 godz. 16:00]

60% Polaków zaangażowało się w pomoc potrzebującym w trakcie pandemii COVID-19 – wynika z najnowszych badań. Wśród nich jest Ireneusz Dybziński, który złożył i przekazał 600 komputerów dla dzieci zagrożonych wykluczeniem cyfrowym. To właśnie on będzie gościem specjalnym spotkania online współorganizowanego z Rzecznikiem Praw Obywatelskich, Adamem Bodnarem

• Pandemia COVID-19 zmieniła życie nas wszystkich, ale dla wielu osób okazała się też być pretekstem do dobroczynności. Na pytania, jak Polacy pomagają, co robią dla innych w trakcie lockdownu i jak to wpływa na innych odpowiemy już w czwartek 2.07 o godzinie 16:00 na spotkaniu LIVE „Bohaterowie codzienności w niecodziennych czasach. Dobroczynność a COVID-19”, które współorganizujemy wraz z Rzecznikiem Praw Obywatelskich Adamem Bodnarem.

Dołącz do wydarzenia: www.facebook.com/events/2621675178047751/

Naszym gościem będzie Pan Ireneusz Dybziński – właściciel serwisu komputerowego z Zamościa, który poprzez składanie i przekazywanie komputerów wsparł dzieci zagrożone wykluczeniem cyfrowym. Pan Irek nazywany jest „Irkiem Czarodziejem”, a wszystko zaczęło się od tego, że wpadł na pomysł, aby przekazać swój komputer dzieciom, które nie mają na czym się uczyć. Ktoś podrzucił nieużywany laptop, ktoś inny podarował drukarkę, monitor, czy komputer. Po kolei trafiało do niego coraz więcej sprzętu, a Pan Irek całymi dniami i nocami zasuwał, żeby naprawiać sprzęty, w międzyczasie wracając tylko szybko do domu do swoich dzieci – 7-letniej córki i 3-letniego syna.

Niesamowitą historię Pana Irka będziecie mogli poznać podczas naszego LIVE na Facebooku. Opowiemy też wtedy o wynikach badań o dobroczynności Polaków.

null

Dołącz do wydarzenia:

W spotkaniu udział wezmą:

Ireneusz Dybziński – właściciel serwisu komputerowego

Adam Bodnar – Rzecznik Praw Obywatelskich