Domowe Zasady Ekranowe na wakacje [WEBINARIUM] - Fundacja Orange

Domowe Zasady Ekranowe na wakacje [WEBINARIUM]

Początek wakacji dla wielu rodzin oznacza rozluźnienie różnych reguł. Jak zadbać o zrównoważone korzystanie z urządzeń ekranowych w tym czasie dla dobra dziecka i rodziny? Na to pytanie odpowiemy podczas webinarów

• Ostatnie miesiące wiązały się z dużo bardziej intensywnym korzystaniem z komputerów, telefonów czy tabletów przez dzieci podczas zdalnej nauki. Wakacje, które zazwyczaj rządzą się innymi prawami kojarzą się z większą wolnością – pozwalamy dzieciom grać do późna wieczorem, a potem długo spać, decydować samodzielnie o tym, co i kiedy robią w telefonie.

Do dobry moment, żeby porozmawiać z dzieckiem o przestrzeni online, o zasadach, które powinny tam obowiązywać, o tym, jak dbać o bezpieczeństwo w sieci – też podczas wakacji.

null

Dla kogo?

Zapraszamy rodziców dzieci w różnym wieku, podczas 3 oddzielnych spotkań – dla rodziców dzieci do 6 roku życia, dla rodziców dzieci w wieku 7-12 lat oraz dla rodziców dzieci w wieku 13-16 lat.

Kiedy?

28.06.2020 godz. 20:00 – Domowe Zasady Ekranowe dla rodziców dzieci do 6 r.ż.

29.06.2020 godz. 20:00 – Domowe Zasady Ekranowe dla rodziców dzieci 7-12 lat

Nagranie z webinaru:

30.06.2020 godz. 20:00 – Domowe Zasady Ekranowe dla rodziców dzieci 13-16 lat.

Kto poprowadzi webinar?

Webinar poprowadzą  specjaliści z Fundacja Dajemy Dzieciom Siłę:

Ewa Dziemidowicz – terapeutka z poradni „Dziecko w Sieci”

Łukasz Wojtasik – trener, autor licznych programów i kampanii edukacyjnych poświęconych bezpieczeństwu dzieci online.

***

Na początku września wraz z Fundacją Dajemy Dzieciom Siłę rozpoczęliśmy nową kampanię Domowe Zasady Ekranowe - "Zadbaj o dziecięcy mózg".

Zapraszamy do zapoznania się z materiałami edukacyjnymi, które pozwolą Wam pomóc dzieciom mądrze i rozsądnie korzystać z nowych technologii: http://domowezasadyekranowe.fdds.pl/