40 tysięcy nauczycielek i nauczycieli w Lekcji:Enter! - Fundacja Orange

40 tysięcy nauczycielek i nauczycieli w Lekcji:Enter!

Mężczyzna i kobieta siedzący z długopisami i patrzącymi w notatnik

Za nami wielki krok milowy w realizacji projektu Lekcja:Enter – w projekcie jest już 40 000 nauczycielek i nauczycieli, a 27 000 z nich ukończyło cykl szkoleniowy.

Oznacza to, że już ponad połowa z docelowych 75 000 pedagogów korzysta z bezpłatnych szkoleń, materiałów, tutoriali i scenariuszy zajęć, wypracowanych w ramach projektu „Lekcja:Enter”.

Liczba nauczycieli biorących udział w szkoleniu LekcjiEnter

Nie tylko ilość, ale tez jakość

Świętujemy tę liczbę nie tylko dlatego, że to wielki krok, ale również dlatego, że projekt jest bardzo dobrze oceniany przez same uczestniczki i uczestników. W niezależnym badaniu przeprowadzonym przez KRPM na grupie ponad 12 tys. osób biorących udział w projekcie wyszło m.in. że:

Lekcja:Enter odgrywa dzisiaj kluczową rolę w budowaniu kompetencji cyfrowych, informacyjnych oraz w nauce rozumienia nowych mediów przez nauczycielki i nauczycieli wszystkich przedmiotów w tysiącach szkół na terenie całej Polski. W ten sposób, krok po kroku, przyczyniamy się do faktycznej przemiany systemu edukacji. – mówi Konrad Ciesiołkiewicz z Fundacji Orange

Bardzo dziękujemy wszystkim, którzy nam zaufali i wzięli udział w szkoleniach. Zapraszamy również wszystkie szkoły, które nie dołączyły jeszcze do projektu do odwiedzenia strony Lekcji:Enter i zgłoszenia się do projektu. Czekamy na Was!