40 tysięcy nauczycielek i nauczycieli w Lekcji:Enter! - Fundacja Orange

40 tysięcy nauczycielek i nauczycieli w Lekcji:Enter!

Za nami wielki krok milowy w realizacji projektu Lekcja:Enter – w projekcie jest już 40 000 nauczycielek i nauczycieli, a 27 000 z nich ukończyło cykl szkoleniowy.

Oznacza to, że już ponad połowa z docelowych 75 000 pedagogów korzysta z bezpłatnych szkoleń, materiałów, tutoriali i scenariuszy zajęć, wypracowanych w ramach projektu „Lekcja:Enter”.

Nie tylko ilość, ale tez jakość

Świętujemy tę liczbę nie tylko dlatego, że to wielki krok, ale również dlatego, że projekt jest bardzo dobrze oceniany przez same uczestniczki i uczestników. W niezależnym badaniu przeprowadzonym przez KRPM na grupie ponad 12 tys. osób biorących udział w projekcie wyszło m.in. że:

• 92% nauczycielek i nauczycieli twierdzi, że wzrosły ich kompetencje w wykorzystywania w pracy z uczniami narzędzi i zasobów cyfrowych
  • 87% uznało, że szkolenie było dostosowane do ich potrzeb
  • 92% stwierdziło, że szkolenia przygotowały ich do zastosowania zdobytych umiejętności na lekcjach
  • 92% uznało materiały szkoleniowe za użyteczne
  • 83% ankietowanych poleciłoby innym nauczycielom uczestnictwo w szkoleniach

Lekcja:Enter odgrywa dzisiaj kluczową rolę w budowaniu kompetencji cyfrowych, informacyjnych oraz w nauce rozumienia nowych mediów przez nauczycielki i nauczycieli wszystkich przedmiotów w tysiącach szkół na terenie całej Polski. W ten sposób, krok po kroku, przyczyniamy się do faktycznej przemiany systemu edukacji. – mówi Konrad Ciesiołkiewicz z Fundacji Orange

Bardzo dziękujemy wszystkim, którzy nam zaufali i wzięli udział w szkoleniach. Zapraszamy również wszystkie szkoły, które nie dołączyły jeszcze do projektu do odwiedzenia strony Lekcji:Enter i zgłoszenia się do projektu. Czekamy na Was!