Twoja szkoła zasługuje na MegaMisję i #SuperKoderów - Fundacja Orange

Twoja szkoła zasługuje na MegaMisję i #SuperKoderów

• Dla kogo są te programy?

MegaMisja to program skierowany do klas 1-3. Program #SuperKoderzy jest przeznaczony dla uczniów z klas 4 – 8.

• Ważne informacje

• Szukamy szkół, które chcą dołączyć do 800 placówek w MegaMisji i 340 szkół, które biorą udział w #SuperKoderach.
    • Rekrutacja trwa od 2 kwietnia do 15 maja, godz.17.00.
    • Dzięki wsparciu merytorycznemu Fundacji Orange, nauczyciele uczą programowania i nowych technologii w efektywny sposób, nie mając informatycznego wykształcenia.
    • Udział w naborze i późniejsze uczestnictwo w programach są dla szkoły bezpłatne. Dodatkowo w MegaMisji otrzymujecie gwarantowane nagrody, a w #SuperKoderach - specjalny grant na zakup wyposażenia.
    • Żeby zgłosić szkołę, wystarczy wypełnić prosty formularz i przesłać półminutowe wideo - #SuperKoderzy lub max. 60 sekundowe - MegaMisja
    • Udział w programach nie nakłada na nauczycieli dodatkowych obowiązków, a pomaga rozwijać kompetencje. Otrzymują wsparcie, szkolenia oraz gotowe scenariusze zajęć. Po ich realizacji wymagane jest dodanie krótkiej relacji i zdjęć.
    • MegaMisja i #SuperKoderzy to programy objęte patronatami Ministerstwa Edukacji Narodowej oraz Ministerstwa Cyfryzacji.

• Wracają Poranki z #SuperKoderami!

Mnóstwo osób pytało, więc odpowiadamy – wracamy! Organizujemy kolejny cykl webinariów dla dzieci z klas 4-6, na których będą mogły uczyć się programować, tworząc własne interaktywne mapy, rysujące rakiety czy aplikację do nauki języków obcych

Czytaj więcej - Wracają Poranki z #SuperKoderami!
  • Zgłoś szkołę i zadbaj z nami o kompetencje cyfrowe uczniów i nauczycieli

Od wielu lat w Fundacji Orange pomagamy zdobywać kompetencje cyfrowe uczniom i nauczycielom. Trudny czas epidemii pokazał że są one niemal niezbędne w codziennym życiu. Dlatego też szczególnie zapraszamy szkoły do udziału w kolejnej edycji naszych flagowych programów edukacyjnych – MegaMisji i #SuperKoderów.

Czytaj więcej - Zgłoś szkołę i zadbaj z nami o kompetencje cyfrowe uczniów i nauczycieli
  • MegaMisja – odpowiedzi na najczęściej zadawane pytania

MegaMisja jest programem Fundacji Orange dla uczniów klas 1-3. Podczas 10-miesięcznego cyklu zajęć uczniowie uczą się o zasadach bezpieczeństwa w sieci, umiarze w korzystaniu ze smartfonów i wielu innych rzeczy. Poniżej znajdziecie odpowiedzi na najczęściej zadawane pytania.

Czytaj więcej - MegaMisja – odpowiedzi na najczęściej zadawane pytania