FabLab powered by Orange - Nasze programy - Fundacja Orange
Fundacja

FabLab powered by Orange

Dla małych i dużych mejkerów

• Cykliczne projekty
  • Różnorodne pracownie
  • Wsparcie techniczne

FabLab powered by Orange (ang. fabrication factory) to miejsca, które tworzymy wraz z naszymi partnerami w Warszawie oraz Gdańsku. Do naszych pracowni zapraszamy wszystkie osoby, które chcą twórczo korzystać z nowych technologii, nauczyć się czegoś nowego, czy kreatywnie spędzić czas. Organizujemy liczne warsztaty dla dzieci, młodzieży i dorosłych, a także projekty dedykowane - między innymi dla kobiet czy młodzieży w trudniejszej sytuacji.

Nasze pracownie są wyposażone w nowoczesne technologie, takie jak drukarki 3D, plotery laserowe, frezarki CNC, elektronikę czy maszyny do szycia. Tutaj każdy znajdzie coś dla siebie.

FabLab powered by Orange Warszawa

FabLab w Warszawie stworzyliśmy w 2017 roku razem ze Stowarzyszeniem Robisz.to. Od 2021 roku pracownia mieści się na Pradze Północ w Centrum Kreatywności Targowa. Do FabLabu zapraszamy warszawiaków, którzy chcą nauczyć się twórczo korzystać z nowych technologii. Zapraszamy szczególnie na bezpłatne warsztaty społeczne, takie jak Rodzinne Soboty czy EKOlab.

FabLab Gdańsk powered by Orange

W Gdańsku współprowadzimy FabLab ze Stowarzyszeniem FabLab Gdańsk od 2019 r. Mieści się on przy ul. Dolna Brama 8. Od początku działalności nasz gdański FabLab związany jest mocno z programowaniem i elektroniką oraz edukacją, co wyraziło się m.in. w projekcie Młodzi Technicy.