Zjazd liderów MegaMisja – zdjęcia - Fundacja Orange

Zjazd liderów MegaMisja – zdjęcia

Za nami duże, inspirujące wydarzenie. Jak co roku, spotkaliśmy się z wszystkimi nauczycielami rozpoczynającymi w tym roku zajęcia w MegaMisji. Zaproponowaliśmy im inspiracyjne wykłady i warsztaty.

• Szkoła 2019 – Świat 2029

W czasie dwóch dni zastanawialiśmy się, jak będzie wyglądał świat za 10 lat. Justyna Dżbik-Kluge, na co dzień dziennikarka radia ZET,  zadała to pytanie niektórym uczestnikom. Już wkrótce pokażemy Wam gotową sondę.

O tym, jak każdego dnia kreujemy przyszłość mówił Grzegorz Kasdepke, ambasador MegaMisji. Inspirujące wizje przyszłości, z zachętą do uważnego i mądrego korzystania z technologii przedstawiła nasza prezes Ewa Krupa oraz Piotr Sobczyk, dyrektor zespołu IT z Orange Polska. Najnowsze trendy w technologiach zaprezentowała Edyta Paul, a Michał Leksiński – himalaista, zdobywca  Korony Ziemi – opowiedział o prawdziwym obliczu wspinaczki wysokogórskiej. Jak co roku, nie zabrakło prof. Grażyny Gajewskiej, badaczki zajmującej się problematyką szkolnych świetlic.

Uczestnicy korzystali też z warsztatów tematycznych i sesji open space. Mieli również możliwość poznania gości, który przyjechali z tego samego zakątka Polski.

Mamy nadzieję, że dwudniowe spotkanie było dobrą inspiracją na 10 miesięcy zajęć. Serdecznie dziękujemy wszystkim uczestnikom i prelegentom.