Nowy raport o wolontariacie pracowniczym w Polsce. - Fundacja Orange

Nowy raport o wolontariacie pracowniczym w Polsce.

Właśnie ukazał się Raport z III Ogólnopolskiego Badania Wolontariatu Pracowniczego w Polsce. Serdecznie zapraszamy do jego lektury!

• Wolontariat pracowniczy - raport 2019
  • Mamy nadzieję, że pomoże on wielu firmom i organizacjom wyciągnąć mądre wnioski dla siebie i realizować programy wolontariatu w profesjonalny sposób.

Wolontariat pracowniczy może być bardzo efektywną formą społecznego zaangażowania. Połączenie kompetencji firmy, jej pracowników i organizacji, które trafnie rozpoznają potrzeby konkretnych grup - to niemal gotowy przepis na udany projekt społeczny. Taki, który może realnie przyczynić się do rozwiązania wielu problemów - czy to w obszarze edukacji, pomocy socjalnej, czy ekologii. – mówiła Ewa Krupa, nasza Prezes na inauguracji Raportu.

Raport przygotowało Forum Odpowiedzialnego Biznesu wraz z Centrum Wolontariatu. Nie mogło zabraknąć w nim nas jako partnera.

Wcześniejsze edycje ukazały się w latach 2008 i 2012. W III edycji po raz pierwszy zbadane zostały firmy średnie.

► Pobierz pełny raport z badania