MegaMisja otwarta dla wszystkich szkół - Fundacja Orange

MegaMisja otwarta dla wszystkich szkół

• Dziś rusza otwarta platforma MegaMisji

Co roku w trakcie rekrutacji szkół obserwujemy duże zainteresowanie MegaMisją. Dlatego postanowiliśmy udostępnić platformę MegaMisji wszystkim chętnym szkołom i nauczycielom. Daje ona możliwość wykorzystania scenariuszy, animacji i wszystkich treści edukacyjnych. Klasy mogą także skorzystać z mechanizmu grywalizacji: za kolejne zadania zdobywać punkty, aby wymienić je na drobne upominki dla uczniów.

Jeśli Twoja szkoła w poprzednich edycjach nie dostała się do MegaMisji, lub nie miałeś świadomości, że taki program istnieje – otwarta platforma jest rozwiązaniem dla Ciebie. Jeśli chcesz wprowadzać uczniów klas 1-3 w świat internetu i mediów – skorzystaj. Wystarczy zalogować się na stronie https://megamisja.pl i zacząć inspirujące zajęcia.

Zachęcamy!

MegaMisja Fundacji Orange – początek cyfrowej przygody

MegaMisja to program Fundacji Orange stworzony dla uczniów klas 1-3. Działa w 950 szkołach w całej Polsce. Polega na tym, by wprowadzić dzieci w świat cyfrowych mediów, aby korzystały z nich mądrze i bezpiecznie. Pod okiem nauczyciela przez cały rok szkolny zgłębiają kolejne tematy, takie jak np.

• bezpieczeństwo w sieci,
    • odróżnianie informacji prawdziwych i fałszywych,
    • prawo autorskie w internecie,
    • kreatywne korzystanie z mediów.

Jesteśmy przekonani, że z tak solidną dawką wiedzy uczniowie w przyszłości mogą korzystać z internetu świadomie i wykorzystywać wiele jego zalet, jednocześnie chroniąc się przed tym, co w internecie niebezpieczne.

null