Anna Guzik w Pracowni Orange w Rytlu - Aktualności - Fundacja Orange

Anna Guzik w Pracowni Orange w Rytlu

Aktorka odwiedziła społeczność, która zwyciężyła w konkursie z okazji Tygodnia Pracowni Orange
Grupowe zdjęcie - Pracownie Orange
Ambasadorka Pracowni Orange i gwiazda popularnych seriali odwiedziła Rytel w województwie pomorskim. Była to nagroda za zwycięstwo w konkursie "Nasza miejscowość w 2050", organizowanym przez naszą fundację w czasie Tygodnia Pracowni Orange. Mieszkańcy Rytla to ludzie, którzy w 2017 zostali dotknięci przez klęskę żywiołową: nawałnicę, o której słyszała cała Polska. Dzisiaj widać, że to miejsce, w którym drzemie ogromna społeczna siła. Pracownia działa pełną parą, a film o przyszłości miejscowości zachwycił jury. W wydarzeniu wzięło udział około stu mieszkańców, w tym wiceburmistrz Czerska Bogumiła Ropińska i sołtys sołectwa Rytel Łukasz Ossowski. - Spotkanie z Panią Anią to było ekscytujące wydarzenie i wyjątkowa nagroda. Często powtarzam, że nasza Pracownia jest mała, ale kryje ogromny potencjał! Codziennie organizujemy zajęcia i warsztaty, dbając o kulturę i rozwój cyfrowych kompetencji naszych dzieci, a każdemu spotkaniu towarzyszą wesołe tańce i śpiewy. Prowadzenie Pracowni to świetna zabawa i przy okazji wartościowa misja. Cieszę się, że nasza praca została doceniona – mówi ze wzruszeniem liderka Pracowni w Rytlu, Małgorzata Kowalewska-Remisz. Również Ania Guzik nie kryła pozytywnych wrażeń: - Spotkanie w Rytlu było niezwykle inspirujące! Gratuluję młodzieży i seniorom talentu i zapału do działania, a organizatorom dziękuję za zaangażowanie, czas i poświęcenie!!! Uśmiałam się i wzruszyłam - napisała na Facebooku. Tydzień Pracowni Orange to wydarzenie, które organizowaliśmy już drugi raz. Zachęcamy liderów wszystkich Pracowni, by czynnie promowali swoje pomysły, zapraszali nowych gości i chwalili się osiągnięciami. Dziękujemy czterdziestu pracowniom, które włączyły się w tegoroczną edycję. Szczególnie zaś gratulujemy nagrodzonym społecznościom z Cieszanowa, Nowogardu, Wysokiego Mazowieckiego i Zajączkowa. Oby tak dalej :) Nowy świat technologi w Pracowni Orange