O Fundacji - Fundacja Orange

O Fundacji

• Fundacja Orange działa na rzecz nowoczesnej edukacji. Została założona w 2005 roku przez Orange Polska S. A. do realizacji celów zgodnych ze strategią społecznej odpowiedzialności firmy.

Uczymy, jak korzystać z nowych technologii w sposób odpowiedzialny i wartościowy. Prowadzimy autorskie projekty edukacyjne, w których dbamy o cyfrowe kompetencje dzieci, młodzieży i nauczycieli. Z nami poznają podstawy edukacji medialnej, programowania, sztucznej inteligencji i realizują kreatywne pomysłów z wykorzystaniem ICT.

• Ludzie

Znamy się na edukacji cyfrowej, nowych technologiach i bezpieczeństwie w sieci. Jesteśmy entuzjastami innowacji społecznych, które pomagają zmieniać świat na lepsze. Każdy z nas ma różne umiejętności i pasje, ale łączy nas misja oraz cel. Dzięki temu razem tworzymy kreatywny zespół Fundacji Orange. Poznaj nas!

Więcej - Ludzie
  • Nagrody i wyróżnienia

Internet i nowe technologie zmieniły życie wielu ludzi na lepsze. Dały dostęp do kultury, wiedzy i zasobów, o których dawniej można było tylko marzyć. Cyfrowy świat tworzy też wyzwania, dlatego naszą misją jest uczyć innych, jak korzystać z technologii bezpiecznie, mądrze i kreatywnie.

Choć nie jest to najważniejsze, to cieszymy się, że nasza praca jest doceniana. Nagrody są dla nas szczególnym wyróżnieniem i uznaniem dla naszej działalności społecznej. Jesteśmy z nich dumni.

Więcej - Nagrody i wyróżnienia
  • Dokumenty

Polityka prywatności, zasady RODO, Kodeks Etyki, Polityka Antykorupcyjna, Sprawozdania finansowe i inne dokumenty.

Więcej - Dokumenty
  • 1% podatku

Nasza fundacja jest organizacją pożytku publicznego (OPP). Możesz przekazać nam swój 1% podatku. Wystarczy, że w swoim formularzu PIT podasz numer KRS 0000241397.

Więcej - 1% podatku
  • Fundacje Orange na świecie

Grupa Orange działa w oparciu o strategię społecznej odpowiedzialności i realizuje działania społeczne w krajach, w których prowadzi biznes. Część z nich poprzez Fundacje Orange. Ich inicjatywy, choć zakorzenione w globalnej strategii, dostosowane są do lokalnych potrzeb społecznych - miejsca, kraju i środowiska, w którym działają. Na całym świecie w projekty fundacji angażują się pracownicy firmy Orange jako wolontariusze.

Na świecie działa łącznie 17 Fundacji Orange. Istnieją we Francji, w Polsce, w Hiszpanii, na Słowacji, w Rumunii, w Mołdawii, Armenii, Senegalu, Mali, na Wybrzeżu Kości Słoniowej, na Madagaskarze, w Kamerunie, Nigrze, Botswanie, Gwinei, Maroko (pod nazwą Meditel) i na Mauritiusie (pod nazwą Télécom). Ich pomoc jest obecna w ponad 30 krajach.

Pierwsza Fundacja Orange na świecie została założona w 1987 roku we Francji przez France Télécom.

Materiały do pobrania

Sprawozdania finansowe