Wyniki wyszukiwania - Fundacja Orange

• Zbadamy, jak przebiegło zdalne nauczanie

Jak uczniowie, rodzice i nauczyciele przystosowali się do zdalnego nauczania w czasie epidemii koronawirusa? Co szkoła może wynieść z tego doświadczenia na przyszłość? Na te pytania odpowie badanie, które realizujemy wspólnie z Polskim Towarzystwem Edukacji Medialnej i Fundacją Dbam o Mój Zasięg. Pierwsze wyniki pokażemy w czerwcu, a pełny raport na jesieni.

Czytaj więcej - Zbadamy, jak przebiegło zdalne nauczanie
  • Nasi wolontariusze w czasie epidemii

Nasz wolontariat to głównie działania „w terenie”. Wolontariusze z Orange są zwykle blisko ludzi – prowadzą zajęcia w szkołach, remontują placówki pomocowe, organizują inicjatywy dla dzieci w trudnej sytuacji. Jak robić to wszystko w czasie epidemii? Nie da się! Ale czy nasi wolontariusze siedzą z założonymi rękami? Nie! Przyłączyli się do walki z koronawirusem.

Czytaj więcej - Nasi wolontariusze w czasie epidemii
  • Zakończyliśmy konkurs grantowy na szkolenia dla nauczycieli

Otrzymaliśmy aż 62 wnioski o grant, aby uzyskać finansowanie na realizację szkoleń dla nauczycieli w ramach Lekcji:Enter. Obecnie komisja konkursowa pracuje nad oceną złożonych wniosków.

Czytaj więcej - Zakończyliśmy konkurs grantowy na szkolenia dla nauczycieli