Publikacje - Fundacja Orange

Wypełnij PIT i przekaż 1% podatku Fundacji Orange!

Wypełnij PIT i przekaż 1% podatku Fundacji OrangeKRS 0000241397Sprawdź - Wypełnij PIT i przekaż 1% podatku Fundacji Orange!

Publikacje

publikacje fundacja orange
  • appetyt na applikacje

APPetyt na APPlikacje

Praktyczny przewodnik po świecie aplikacji mobilnych dla NGO, instytucji kultury i edukacji. Zawiera porady o tworzeniu aplikacji od pomysłu aż do ich opublikowania i wykorzystania w swojej misji społecznej.

Wydawca: Fundacja Orange.

Koordynator merytoryczny: Towarzystwo Inicjatyw Twórczych ę. Autor: Sylwia Żółkiewska.

• fundacja orange w świat logo

Fundacja Orange Świat #w10lat (2005–2015)

Zobacz, jak zmienił się świat #w10lat i czego w tym czasie dokonała nasza Fundacja. Z okazji jubileuszu 10-lecia mamy dla Was specjalną broszurę oraz stronę: www.w10lat.pl

• dobre praktyki fundacja orange logo

Dobre praktyki

Oddajemy w Wasze ręce publikację „Dobre praktyki”, a w niej mnóstwo pomysłów na kreatywne projekty muzyczne i dźwiękowe, teatralne i wizualne. Ku inspiracji. Wszystkie z nich zostały zrealizowane w Akademii Orange, a jeszcze więcej sprawdzonych pomysłów na działania znajdziecie na www.akademiaorange.pl

• grywalizacja zrób to sam fundacja orange logo

Grywalizacja. Zrób to sam

„Grywalizacja. Zrób to sam!” to poradnik tworzenia grywalizacji, która zaangażuje ludzi w rozwiązanie problemu społecznego i pozwoli im poczuć emocje, jakie zwykle towarzyszą graniu w gry. Napisaliśmy ją dla osób, które nie mają jeszcze żadnego doświadczenia z grywalizacją, ale chciałyby się nauczyć użytkowania nowego, niezwykle skutecznego narzędzia w swojej pracy lub życiu prywatnym i dzięki temu zmieniać świat na lepszy. Więcej na www.grywalizujemy.pl

• dobre praktyki akademia orange logo

Zainspiruj się – dobre praktyki Akademii Orange

Fundacja Orange prowadzi autorskie programy na rzecz wszechstronnego rozwoju dzieci i młodzieży oraz wspiera wartościowe inicjatywy innych organizacji pozarządowych. Pokazujemy młodym, jak twórczo wykorzystywać nowe technologie do zdobywania wiedzy, poznawania świata i budowania społeczności, które pomagają zmieniać rzeczywistość wokół siebie na lepsze.

• biblioteka fundacja orange logo

Biblioteka zmienia się z Orange

Przez wieki biblioteki były miejscami, w których gromadzono cenne dokumenty, rękopisy, druki stanowiące źródło wiedzy o świecie, ludziach i ich przemyśleniach. Jednak nie zawsze dostęp do nich był łatwy. Dzisiaj coraz powszechniej Internet przejmuje rolę skarbnicy wiedzy, stając się podstawowym narzędziem zdobywania informacji i komunikowania się.

• edukacja miejscowości fundacja orange logo

Miejscowości zmieniają się z Orange - pracownie Orange

Fundacja Orange działa na rzecz nowoczesnej edukacji dzieci i młodzieży. Poprzez twórcze inicjatywy zachęcamy młodych do zdobywania wiedzy, udziału w kulturze, budowania społeczności przy wykorzystaniu nowych technologii.

• telefon do mamy fundacja orange logo

10 lat programu Telefon do Mamy

Dekada działalności Telefonu do Mamy to ponad 1000 kolorowych telefonów na dziecięcych oddziałach szpitalnych, 1.65 miliona przekazanych kart telefonicznych, 74 miliony bezpłatnych minut i  co najważniejsze  mnóstwo ważnych rozmów dzieci z ich bliskimi.

• innowacje z sercem przegląd fundacja orange logo

Innowacje z sercem – Przegląd działań Fundacji Orange w latach 2006–2011

Przyszłość kształtują ci, którzy dziś mają po kilka lub kilkanaście lat. Istotne jest, aby umożliwić im jak najlepszy kontakt ze światem, dostęp do wiedzy i kultury. Te pierwsze doświadczenia są ważne tak dla młodego człowieka, jak i dla całej rzeczywistości społecznej.

My w sieci