Odlecieliśmy w Kosmos - Fundacja Orange

Strefa wiedzy

Odlecieliśmy w Kosmos

W ten numer „Kosmosu dla dziewczynek” lecicie razem z Fundacją Orange – taki napis zobaczycie na okładce 16.numeru magazynu z kwietnia 2020. A w nim mnóstwo porad i ciekawostek dla czytelniczek i czytelników. M.in. na ważne dla nas tematy:Jak korzystać ze smartfona rozsądnie i bezpiecznie?Na czym polega praca specjalistki od cyberbezpieczeństwa?Jak zadbać o swoje granice, także w internecie?Jak zdobyć cyfrowe supermoce?Które aplikacje warto mieć na swoim urządzeniu?To była dla nas wspaniała, kosmiczna współpraca. Zupełnie przypadkiem powołaliśmy też do życia nowe superbohaterki i superbohaterów, którzy znaleźli się na tylnej okładce magazynu, a niosą ważne przesłanie dla młodych internautów i internautek. Bardzo ich polubiliśmy. A Wam jak się podobają?Fundacja Kosmos dla Dziewczynek powstała, aby wzmacniać wiarę dziewczynek we własne kompetencje i wspierać je w rozwoju – wolnego od ograniczających stereotypów. Założona w 2017 roku, wydaje dwumiesięcznik „Kosmos dla dziewczynek”, prowadzi warsztaty dla dzieci i rodziców, angażuje się w projekty badawcze i społeczne.