Multimedia - Fundacja Orange

Wypełnij PIT i przekaż 1% podatku Fundacji Orange!

Wypełnij PIT i przekaż 1% podatku Fundacji OrangeKRS 0000241397Sprawdź - Wypełnij PIT i przekaż 1% podatku Fundacji Orange!

multimedia fundacja orange

Filtrowanie

Filtrowanie multimediów

Fundacja Orange - o nas

Inne

Fundacja Orange działa na rzecz nowoczesnej edukacji dzieci i młodzieży. Poprzez twórcze inicjatywy zachęcamy młodych do zdobywania wiedzy, udziału w kulturze, budowania społeczności przy wykorzystaniu nowych technologii. W ten sposób zyskują liczne kompetencje, w tym kompetencje cyfrowe niezbędne do funkcjonowania w społeczeństwie XXI wieku.

• Jak bezpiecznie korzystać z sieci? | Fundacja Orange

Inne

Zostań Internautą na medal i dowiedz się, jak bezpiecznie korzystać z sieci.

Zobacz Jak bezpiecznie korzystać z sieci? | Fundacja Orange
  • 11 urodziny | Fundacja Orange 2016

Obchody 11 urodzin Fundacji Orange

Zobacz 11 urodziny | Fundacja Orange 2016

Wolontariat

Pierwiastek W (z łac. Wolontarius Orangeus) - specyficzna substancja niematerialna, jej budowa cząsteczkowa zawiera dobre chęci do pomagania, mnóstwo energii oraz zdolności do jej pomnażania w działaniach społecznych. Jest udowodnione, że pracownicy Orange mają go w sobie. Dlaczego? Bo aż 3000 z nich angażuje się rocznie angażuje się w społeczne działania Fundacji Orange.

Zobacz Wolontariat pracowniczy | Fundacja Orange 2016
  • Akcja Bezpiecznie Tu i Tam | Fundacja Orange

Internetowy kurs dla rodziców Bezpiecznie Tu i Tam powstał po to, aby pomóc dorosłym w zapewnieniu małym internautom bezpieczeństwa online. Jeśli zastanawiasz się, co robi Twoje dziecko w sieci, jak nauczyć je ostrożności i wspierać w rozwoju przy pomocy nowych mediów – ten kurs jest właśnie dla Ciebie. Kurs dostępny jest tutaj http://bit.ly/2dDdiDg

Zobacz Akcja Bezpiecznie Tu i Tam | Fundacja Orange
  • Spotkajmy się z pasjami... w bibliotece | Fundacja Orange 2015

Pasja i energia nie mają ograniczeń wiekowych! Receptę na zdrowie ciała i ducha poznali już seniorzy, którzy w 2015 roku wzięli udział w projekcie Fundacji Orange ,,spotkania z pasjami". Zobaczcie i Wy co o życiu z pasją powiedzieli bohaterowie projektu - Ewa Bem, Katarzyna Grochola, Jerzy Kryszak i wiele innych, pełnych apetytu na życie osób.

Zobacz Spotkajmy się z pasjami... w bibliotece | Fundacja Orange 2015
  • Edukacyjne Wyspy Orange dla małych pacjentów | Fundacja Orange 2012

Edukacyjne wyspy

Z myślą o dzieciach przebywających w szpitalach w 2012 roku stworzyliśmy projekt Edukacyjne Wyspy Orange. To multimedialne kąciki do nauki, zabawy i rozwoju cyfrowych kompetencji najmłodszych, które czyniły pobyt w szpitalu bardziej przyjaznym.

Zobacz Edukacyjne Wyspy Orange dla małych pacjentów | Fundacja Orange 2012
  • Biblioteka zmienia się z Orange | Fundacja Orange 2012

Ponad 3,5 tys. gminnych bibliotek publicznych w całej Polsce bezpłatnie udostępniało internet w bibliotece dzięki Orange. Zobacz jak biblioteki zmieniają się z Orange.

Zobacz Biblioteka zmienia się z Orange | Fundacja Orange 2012
  • Fundacja Orange na Orange Warsaw Festival | Fundacja Orange 2013

Wydarzenia

Fundacja Orange na <span lang="en">Orange Warsaw Festival</span> | Fundacja Orange 2013

Zobacz Fundacja Orange na Orange Warsaw Festival | Fundacja Orange 2013
  • Zjazd Liderów świetlic MegaMisja | Fundacja Orange 2016

Inne

MegaMisja to pierwszy w Polsce program edukacyjny zaprojektowany specjalnie dla szkolnych świetlic. Zjazd odbył się 09-10.09.2016 w Warszawie. Do Warszawy przyjechało aż 300 liderów z całej Polski, by dowiedzieć się jak wykorzystywać nowe technologie w edukacji. Projekt #megamisja został objęty patronatem Ministerstwa Cyfryzacji.

Zobacz Zjazd Liderów świetlic MegaMisja | Fundacja Orange 2016
  • Tydzień z internetem 2013 | Fundacja Orange

Wydarzenia

Tydzień z Internetem (<span lang="en">Get Online Week</span>) to doroczna, ogólnoeuropejska kampania, której celem jest zachęcenie jak największej liczby osób do poznania możliwości, jakie daje Internet. Działania polegają na organizowaniu w miejscach oferujących publiczny dostęp do Internetu spotkań prezentujących ciekawe i praktyczne sposoby wykorzystania nowych technologii głównie dla tych, którzy do tej pory z nich nie korzystali

Zobacz Tydzień z internetem 2013 | Fundacja Orange
  • Sieciaki w szpitalu

Wydarzenia

Wizyta wolontariuszy w Instytucie Matki i Dziecka w Warszawie.

Zobacz Sieciaki w szpitalu
  • Nowe Pracownie Orange 2012

Zapraszamy na www.pracownieorange.pl

Zobacz Nowe Pracownie Orange 2012
  • Akcja e motywacja Jak być liderem cz. 1

Zobacz Akcja e motywacja Jak być liderem cz. 1
  • Akcja e motywacja Razem możemy więcej cz.2

Wydarzenia

Akcja: e-motywacja to cykl spotkań online - webinariów realizowanych przez Fundację Orange i adresowanych do publicznych bibliotek, ośrodków kultury i Pracowni Orange w całej Polsce. W placówkach zgłoszonych do projektu spotykają się osoby starsze i wspólnie oglądają transmitowane przez Fundację Orange webinaria. Celem projektu jest wspieranie ,,wcześniej urodzonych” w rozwoju- osobistym i społecznym. Transmisje prowadzone są w formie wywiadu z ludźmi, którzy żyją aktywnie, inspirują i zachęcają osoby starsze do podejmowania nowych wyzwań. Seniorzy rock’ują!

Zobacz Akcja e motywacja Razem możemy więcej cz.2
  • Akcja e motywacja; Małymi krokami do wielkich sukcesów cz.3

Zobacz Akcja e motywacja; Małymi krokami do wielkich sukcesów cz.3
  • Akcja: e-motywacja: Artecoaching rozwój przez pracę z tekstem

Inne

Materiał powstał w ramach projektu Fundacji Orange Akcja: e-motywacja. W filmie występuje Paulina Perka - arte terapeutka i trenerka rozwoju osobistego.

Artecoaching to forma pracy nad rozwojem osobistym, która wykorzystuje wszelkie formy sztuki oraz ludzką kreatywność i potrzebę autoekspresji. W ramach filmu dowiedzą się Państwo w jaki sposób przeprowadzić zajęcia artecoachingowe w grupie z którą Państwo.

Zobacz Akcja: e-motywacja: Artecoaching rozwój przez pracę z tekstem
  • Akcja e motywacja; Radości codzienności cz.4

Wydarzenia

Akcja: e-motywacja to cykl spotkań online- webinariów realizowanych przez Fundację Orange i adresowanych do publicznych bibliotek, ośrodków kultury i Pracowni Orange w całej Polsce. W placówkach zgłoszonych do projektu spotykają się osoby starsze i wspólnie oglądają transmitowane przez Fundację Orange webinaria. Celem projektu jest wspieranie ,,wcześniej urodzonych” w rozwoju- osobistym i społecznym. Transmisje prowadzone są w formie wywiadu z ludźmi, którzy żyją aktywnie, inspirują i zachęcają osoby starsze do podejmowania nowych wyzwań. Seniorzy rock’ują!

Zobacz Akcja e motywacja; Radości codzienności cz.4
  • Akcja:e-motywacja -Nie nudzę się sobą cz.6

Zobacz Akcja:e-motywacja -Nie nudzę się sobą cz.6
  • Spotkania z pasjami - Pani Wiesława Dobrowolska Łuszczyńska - odkryj siebie w questingu

Wydarzenia

Film zrealizowany jako nagroda w konkursie Spotkania z Twoimi pasjami. W ramach konkursu seniorzy opisywali swoje pasje oraz pomysł na przedstawienie ich w formie materiału wideo.

Zobacz Spotkania z pasjami - Pani Wiesława Dobrowolska Łuszczyńska - odkryj siebie w questingu
  • Akcja: e-motywacja: Artecoaching rozwój przez formy plastyczne

Inne

Materiał powstał w ramach projektu Fundacji Orange Akcja: e-motywacja. W filmie występuje Paulina Perka- arte terapeutka i trenerka rozwoju osobistego.

Zobacz Akcja: e-motywacja: Artecoaching rozwój przez formy plastyczne
  • Spotkania z pasjami - Pani Katarzyna Miller szczęście jest wszędzie

Film zrealizowany przez Fundację Orange w ramach projektu spotkania z pasjami.
    Celem spotkania było pokazanie, że szczęście i radość życia to nie tylko chwile wielkich
    że szczęście mieszka w nas samych, musimy tylko uwierzyć w siebie, w swoje
    i Państwa gości impulsem do rozpoczęcia przygody z pasją do odkrywania… siebie.

Zobacz Spotkania z pasjami - Pani Katarzyna Miller szczęście jest wszędzie
  • Spotkania z pasjami - Anna Musiałówna- Z aparatem przez życie

Wydarzenia

Celem spotkania jest przedstawienie pasji do fotografii a w szczególności do fotografii reporterskiej- chęci zatrzymania w czasie wyjątkowych chwil, które spotykają nas na naszej drodze. Chcielibyśmy Państwu pokazać, że rzeczywistość w której żyjemy, cały otaczający nas świat- miejsca, ludzie nasycone są inspiracjami i fantastycznymi, niewyczerpanymi pokładami wielkich i małych opowieści na których zatrzymanie doskonałym sposobem może być właśnie fotografia.

Zobacz Spotkania z pasjami - Anna Musiałówna- Z aparatem przez życie
  • Spotkania z pasjami - Cała Praga Śpiewa- śpiewać każdy może!

Wydarzenia

Spotkanie ma na celu przedstawienie pasji, która z wyjątkowo wielką siłą przyczynia się do łączenia ludzi- pasji do zabawy i wspólnego śpiewania! Chcielibyśmy Państwu pokazać, że odtwarzanie zwyczaju grupowego muzykowania może być miłym i niezwykle integrującym (także międzypokoleniowo) sposobem na spędzanie wolnego czasu – sposobem dla każdego… bo przecież ,,śpiewać każdy może, trochę lepiej, lub trochę gorzej- ale nie o to chodzi, jak to komu wychodzi!”

Zobacz Spotkania z pasjami - Cała Praga Śpiewa- śpiewać każdy może!
  • Spotkania z pasjami - Pani Maria Szabłowska, Pan Krzysztof Szewczyk- z muzycznego punktu widzenia

Wydarzenia

Spotkanie ma na celu zaproszenie seniorów do muzycznej podróży po dźwiękach ubiegłego wieku. Muzyka towarzyszy nam na co dzień- jest świadkiem ważnych momentów w historii i przemian jakie zachodzą w społeczeństwie. Zapraszamy Państwa do obejrzenia spotkania pełnego wspomnień o tym jak wraz z nami zmienia się muzyka popularna.
    Pani Maria Szabłowska znana jest szerokiej publiczności głównie jako dziennikarka muzyczna. Hobby z którym jest kojarzona nie jest jednak powiązane ze ścieżką edukacyjną, którą w przeszłości obrała- Pani Maria jest bowiem absolwentką arabistyki na Uniwersytecie Warszawskim!

Zobacz Spotkania z pasjami - Pani Maria Szabłowska, Pan Krzysztof Szewczyk- z muzycznego punktu widzenia
  • Spotkania z pasjami - Pani Elżbieta Maruszczak- lubię, gdy ludzie są zadowoleni

Wydarzenia

Spotkanie ma na celu zaprezentowanie pasji do działania z ludźmi i dla ludzi- potencjału jaki znajduje się w świadomej współpracy. Chcielibyśmy przedstawić Państwu mechanizm grywalizacji- metody na zamienianie często uciążliwych i nieciekawych czynności w takie, które wykonujemy z pasją i zaangażowaniem.

Zobacz Spotkania z pasjami - Pani Elżbieta Maruszczak- lubię, gdy ludzie są zadowoleni
  • Spotkania z pasjami - Pani Urszula Szczurek w zdrowym ciele zdrowy duch

Film zrealizowany przez Fundację Orange w ramach projektu spotkania z pasjami.
    Spotkanie ma na celu zachęcenie osób starszych do aktywności fizycznej. W myśl przysłowia „w zdrowym ciele zdrowy duch” chcemy pokazać, że niezależnie od wieku można zachowywać sprawność fizyczną na wysokim poziomie, a co za tym idzie zdrowie i dobre samopoczucie. Mamy nadzieję, że po obejrzeniu tego spotkania osoby starsze zobaczą, jak niewiele trzeba, by cieszyć się zdrowym stylem życia.

Zobacz Spotkania z pasjami - Pani Urszula Szczurek w zdrowym ciele zdrowy duch
  • Spotkania z pasjami - Pani Ewa Bem- do przodu żyj! żyj kolorowo!

Wydarzenia

Celem spotkania jest pokazanie jak dużą rolę w naszej codzienności odgrywają nastawienie do życia, energia z jaką witamy każdy dzień i szczęście z drobnych radości, które spotykamy na naszej drodze. Zapraszamy Państwa na spotkanie o szczęściu- z muzyką w tle!

Zobacz Spotkania z pasjami - Pani Ewa Bem- do przodu żyj! żyj kolorowo!
  • Spotkania z pasjami - Pan Emilian Kamiński- miasto moje a w nim… najpiękniejszy mój świat

Wydarzenia

Celem spotkania jest pokazanie, że odkrywanie miejsca, w którym żyjemy może stać prawdziwą przygodą. Często biblioteki, odpowiadając na potrzeby społeczności lokalnej, organizują projekty, które na celu mają utrwalenie lokalnych tradycji i historii. Wiemy zatem, że jest to temat niezwykle ważny dla Państwa oraz dla użytkowników placówek, w których Państwo pracują. Zależy nam na tym, żeby pokazać, w jaki sposób pasję do swojego miasta, miasteczka, wioski można przekuć na sposób na rozwijanie swoich zainteresowań historycznych i społecznych. Mamy nadzieję, że po tym spotkaniu wielu seniorów na stałe zaangażuje się w promowanie lokalnych tradycji.

Zobacz Spotkania z pasjami - Pan Emilian Kamiński- miasto moje a w nim… najpiękniejszy mój świat
  • Spotkania z pasjami - Pani Bronisława Nowacka i Pani Henryka Szkudłapska-chodź pomaluj mój świat

Wydarzenia

Jednymi z nagrodzonych są Pani Bronisława Nowacka i Pani Henryka Szkudłapska, których pasją jest malarstwo.

Zobacz Spotkania z pasjami - Pani Bronisława Nowacka i Pani Henryka Szkudłapska-chodź pomaluj mój świat
  • Spotkania z pasjami - Pan Jerzy Kryszak- Przemiany w Polsce okiem satyryka

Film zrealizowany przez Fundację Orange w ramach projektu spotkania z pasjami.
    Celem spotkania jest włączenie się w obchody 25-lecia pierwszych wolnych wyborów w Polsce. Chcemy jednak zaproponować Państwu spojrzenie na temat historii trochę z innej perspektywy – perspektywy satyryka, komentującego na bieżąco sytuację w Polsce komunistycznej, Polsce w czasie transformacji oraz Polsce dziś.

Zobacz Spotkania z pasjami - Pan Jerzy Kryszak- Przemiany w Polsce okiem satyryka

Wolontariat

Dowiedz się, dlaczego wolontariusze Orange angażują się w działania Fundacji.

Zobacz Wolontariat pracowniczy | Fundacja Orange 2016
  • Wspieram Fundację Orange, bo...

Wolontariat

Zobacz, dlaczego warto wspierać Fundację Orange.

Zobacz Wspieram Fundację Orange, bo...
  • Finał Tygodnia Pracowni Orange - wizyta Anny Guzik w Goleszach Dużych

Inne

Kilkadziesiąt świetlic zaangażowanych w program Pracownie Orange wzięło udział w świętowaniu Tygodnia Pracowni Orange. Od 3 do 8 października Pracownie prezentowały lokalnym społecznościom swoje dokonania, organizowały otwarte warsztaty i spotkania dla mieszkańców. W sobotę we wszystkich Pracowniach odbyła się międzypokoleniowa potańcówka. Na jednej z nich gościem specjalnym była aktorka Anna Guzik, ambasadorka programu.

Zobacz Finał Tygodnia Pracowni Orange - wizyta Anny Guzik w Goleszach Dużych
  • Spotkania z pasjami - Pani Katarzyna Grochola pasjami zapisani

Wydarzenia

Zapraszamy Państwa na ostatnie spotkanie realizowane w ramach projektu Fundacji Orange ,,Spotkania z pasjami”. Celem spotkania jest przedstawienie pasji do poznawania i ciekawości na małe i wielkie opowieści, które dzieją się w naszym otoczeniu. Zapraszamy Państwa na spotkanie o radości i o tym, że chwile warte uwagi mają miejsce każdego dnia a wszystkie historie, które sami w swoim życiu ,,piszemy” zasługują na tytuł dzieła bestsellerowego.

Zobacz Spotkania z pasjami - Pani Katarzyna Grochola pasjami zapisani
  • Fundacja Orange i Warszawskie Targi Książki | Warszawa 2015

Wydarzenia

14-17 maja 2015 roku byliśmy na Warszawskich Targach Książki na Stadionie Narodowym. Sprawdźcie.

Zobacz Fundacja Orange i Warszawskie Targi Książki | Warszawa 2015
  • Spotkania z pasjami - Pan Zbigniew Tomaszewski a ja wciąż się bawię

Zobacz Spotkania z pasjami - Pan Zbigniew Tomaszewski a ja wciąż się bawię
  • Spotkania z pasjami - Pani Hanna Gajos czy szata zdobi człowieka

Film zrealizowany przez Fundację Orange w ramach projektu spotkania z pasjami.
    Celem spotkania jest pokazanie, że moda, sposób w który szczęście i radość życia to nie tylko chwile wielkich wzlotów i momenty spektakularnych sukcesów w naszej historii ale przede wszystkim drobne radości i niewielkie uśmiechy, które nadają życiu blask. Chcielibyśmy pokazać, że szczęście mieszka w nas samych, musimy tylko uwierzyć w siebie, w swoje możliwości i zacząć bardziej świadomie przeżywać swoje emocje. Siła, radość i energia są w nas na stałe zadomowione- mamy nadzieję, że to spotkanie stanie się dla Państwa i Państwa gości impulsem do rozpoczęcia przygody z pasją do odkrywania… siebie.

Zobacz Spotkania z pasjami - Pani Hanna Gajos czy szata zdobi człowieka
  • Spotkania z pasjami - Pani doktor Hanna Krajewska nauczycielka życia historia

Wydarzenia

Spotkanie ma na celu zachęcenie osób starszych do rozpoczęcia przygody z poznawaniem historii. Przyzwyczajeni jesteśmy myśleć, że jest to temat trudny, nierzadko wymagający dużego zaangażowania. Chcemy pokazać Państwu, że historia to nie tylko szkolne i skomplikowane wykłady ale przede wszystkim świat pełen fascynujących opowieści, które nierzadko mogą nas dużo nauczyć i zaskoczyć! Bo przecież zgodnie ze znanym powiedzeniem- to życie pisze najlepsze scenariusze.

Zobacz Spotkania z pasjami - Pani doktor Hanna Krajewska nauczycielka życia historia
  • Spotkania z pasjami - Pani Danuta Płatek na kłopoty fryzjer!

Wydarzenia

Celem spotkania jest pokazanie, że satysfakcję i zadowolenie można odnaleźć we wszystkim- także w pracy, którą wykonuje się niezmiennie od 60 lat. Chcielibyśmy Państwu pokazać jak dzięki determinacji i pracy nad tym w co się wierzy można osiągnąć sukces a także zwrócić Państwa uwagę na to jak duży wpływ na nasze samopoczucie ma kontakt z innymi ludźmi.

Zobacz Spotkania z pasjami - Pani Danuta Płatek na kłopoty fryzjer!
  • Spotkania z pasjami - Pani Teresa Bancewicz autostopem przez świat

Wydarzenia

Wiemy, że wielu z Państwa bardzo interesuje się tematyką podróży jednak barierą w realizowaniu tej pasji są często pieniądze. Dzisiejszym spotkaniem chcemy udowodnić, że pieniądze to nie wszystko! Wystarczy trochę wyobraźni i odwagi, żeby realizować swoje marzenia o odwiedzinach nawet najodleglejszych zakątków Ziemi.

Zobacz Spotkania z pasjami - Pani Teresa Bancewicz autostopem przez świat

załaduj Więcej multimediów powyżej