Robisz.to

Zajmujemy się edukacją w dziedzinie nowych technologii i prototypownia. Projektujemy, wizualizujemy i urzeczywistniamy właściwie wszystko. Stolarstwo, elektronika, architektura czy nawet ekologia – w tych, jak i w wielu innych dziedzinach dbamy o rozwój społeczeństwa oraz jego aktywizację. Nasze działania skupiają się również na jednoczeniu grona maker’ów i zwolenników idei “zrób to sam”. Siedem osób, które tworzą Robisz.to – każda z nich specjalizuje się w innej dziedzinie. Razem tworzą zgrany zespół osób otwartych na wszelkie maker’owe nowości.

Fundacja Orange

Fundacja Orange działa na rzecz nowoczesnej edukacji dzieci i młodzieży. Poprzez twórcze inicjatywy zachęcamy młodych do zdobywania wiedzy, udziału w kulturze, budowania społeczności przy wykorzystaniu nowych technologii. W ten sposób zyskują liczne kompetencje, w tym kompetencje cyfrowe niezbędne do funkcjonowania w społeczeństwie XXI wieku. Od 2005 roku realizujemy autorskie programy oparte na wynikach badań i konsultacjach z ekspertami w danej dziedzinie, takie jak: #SuperKoderzy, Bezpiecznie Tu i Tam, MegaMisja i Pracownie Orange. W nasze działania, jako wolontariusze, włączają się pracownicy Orange Polska.