Odlecieliśmy w Kosmos. - Fundacja Orange

Odlecieliśmy w Kosmos.

Współpraca z Fundacją Kosmos dla Dziewczynek marzyła nam się od dawna. I oto: MAMY TO! Zostaliśmy partnerem kwietniowego wydania magazynu pod hasłem…: „Podaj hasło”. Po co? Żeby pokazywać młodym czytelnikom i czytelniczkom, jak mądrze korzystać z technologii. Przy okazji powołaliśmy do życia nowych superbohaterów i superbohaterki. Zobaczcie sami.

• W ten numer „Kosmosu dla dziewczynek” lecicie razem z Fundacją Orange – taki napis zobaczycie na okładce 16.numeru magazynu z kwietnia 2020. A w nim mnóstwo porad i ciekawostek dla czytelniczek i czytelników. M.in. na ważne dla nas tematy:

• Jak korzystać ze smartfona rozsądnie i bezpiecznie?
    • Na czym polega praca specjalistki od cyberbezpieczeństwa?
    • Jak zadbać o swoje granice, także w internecie?
    • Jak zdobyć cyfrowe supermoce?
    • Które aplikacje warto mieć na swoim urządzeniu?

To była dla nas wspaniała, kosmiczna współpraca. Zupełnie przypadkiem powołaliśmy też do życia nowe superbohaterki i superbohaterów, którzy znaleźli się na tylnej okładce magazynu, a niosą ważne przesłanie dla młodych internautów i internautek. Bardzo ich polubiliśmy. A Wam jak się podobają?

null

Fundacja Kosmos dla Dziewczynek powstała, aby wzmacniać wiarę dziewczynek we własne kompetencje i wspierać je w rozwoju – wolnego od ograniczających stereotypów. Założona w 2017 roku, wydaje dwumiesięcznik „Kosmos dla dziewczynek”, prowadzi warsztaty dla dzieci i rodziców, angażuje się w projekty badawcze i społeczne.