Znamy nominowanych do Nauczyciela Jutr@ - Fundacja Orange

Znamy nominowanych do Nauczyciela Jutr@

Do konkursu Nauczyciel Jutr@ zgłoszonych zostało ponad 300 nauczycielek i nauczycieli z całej Polski! Ze zgłoszeń, które spełniły wymogi formalne jury wybrało pięć osób, które już 12 października dowiedzą się, kto z nich został Nauczycielem Jutr@

• Do Konkursu Nauczyciel Jutr@ zgłaszali się nauczycielki i nauczyciele ze szkół podstawowych, ponadpodstawowych, oraz placówek oświatowych. Co ważne, podobnie jak w Konkursie Nauczyciel Roku, kandydatów mogli zgłaszać także inni nauczyciele, dyrekcja szkół lub placówek oświatowych, rodzice uczniów czy sami uczniowie.

Kto został nominowany do nagrody Nauczyciel Jutr@?

• Marek Grzywna ze Szkoły Podstawowej nr 23 w Toruniu, TEB Edukacja;
    • Michalina Ignaciuk z Poradni Psychologiczno-Pedagogicznej “Osiek” w Gdańsku;
    • Agata Karolczyk-Kozyra z I Liceum Ogólnokształcącego z Oddziałami Dwujęzycznymi im. Tomasza Zana we Wschowie;
    • Joanna Mikusek-Przystajko ze Społecznego Zespołu Szkolno-Przedszkolnego w Kudowie Zdroju;
    • Aleksandra Schoen-Kamińska ze Szkoły Podstawowej nr 6 im. Lotników Polskich w Pile.

Nagrodą dla zwycięzcy będzie zorganizowana przez nas wizyta studyjna w szkole w Finlandii. Na takim wyjeździe wybrana nauczycielka lub nauczyciel dowie się więcej o jednym z najlepiej ocenianych systemów edukacji na świecie, a inspiracje z wizyty będzie miał szansę wykorzystać w swojej codziennej pracy.

Autor:

Opublikował: Fundacja Orange