Otworzyliśmy FabLab na Pradze [TRANSMISJA LIVE] - Fundacja Orange

Otworzyliśmy FabLab na Pradze [TRANSMISJA LIVE]

Od czterech lat współtworzymy FabLab w Warszawie razem ze Stowarzyszeniem Robisz.to. Przez ten czas z warsztatów skorzystało ponad 5000 osób. I na tym nie poprzestajemy – w tym roku przenieśliśmy FabLab na Pragę, do Centrum Kreatywności Targowa i oficjalnie zaczynamy już działać po prawej stronie Wisły!

• Na dobry początek zorganizowaliśmy parapetówkę – wraz z naszymi gośćmi zwiedziliśmy pracownie, posłuchaliśmy koncertu na organach zbudowanych w FabLabie z rur PCV, a także byliśmy świadkami wręczenia statuetki Amazing Woman Jagodzie Podruckiej przez Prezydenta m.st. Warszawy Rafała Trzaskowskiego. Usłyszeliśmy też historie osób, których życie uległo zmianie dzięki FabLabowi.

Ze względów bezpieczeństwa musieliśmy jednak ograniczyć liczbę osób, która mogła z nami być na miejscu tego dnia, chcemy jednak aby każda i każdy z Was mógł poczuć się częścią tego eventu. Dlatego też zapraszamy do obejrzenia transmisji:

Autor:

Opublikował: Fundacja Orange