Zobaczcie, co ugotowaliśmy - Fundacja Orange

Zobaczcie, co ugotowaliśmy

Nasze ulubione smaki i przepisy specjalnie dla Was

Otwierasz lodówkę, w środku pustawo, szafki z zapasami nie ujawniają nic szczególnie apetycznego... Iść do okolicznego sklepu, a może… kończy się na ani zdrowym, ani smacznym, ale za to szybkim jedzeniu. Macie tak czasem? Lenistwo bierze górę nad kulinarnym zmysłem?

Podobnie może być z lokalnymi działaniami. Każdy, kto organizuje warsztaty i zajęcia dla lokalnej społeczności ma swoje mocne strony, ale może mieć też utarte ścieżki. Warto czasem z nich zejść, poszukać nowych smaków, zestawić te produkty, które wydawały nam się niepasujące, poeksperymentować. Może efekt będzie wykwintny i zachwyci wszystkich? Pomocą w takich eksperymentach może nowa publikacja, przygotowana przez Fundację 5Medium w ramach działań w Pracowniach Orange.

Znajdziecie w niej kilka przepisów na nieoczywiste działania. To m.in. pomysły na gry terenowe, cyfrowe reportaże, tworzenie własnych map, kolaży, blogów czy kreatywnych fotografii. Korzystajcie!

Pobierz "Przepiśnik"