Materiały z konferencji Bezpieczeństwo dzieci i młodzieży w internecie - Aktualności - Fundacja Orange

Materiały z konferencji Bezpieczeństwo dzieci i młodzieży w internecie

Konferencja programu Safer Internet odbyła się 20 -21 września 2016 pod naszym patronatem.

Zebrani mogli słuchać wystąpień specjalistów z całej Europy.

Obejrzyjcie film z konferencji:

Na kanale safer internet polska możecie obejrzeć także wystąpienia z konferencji. Poruszane tematy to m.in. najpopularniejsze aplikacje, edukacja o bezpieczeństwie a rzeczywistość, rola gier w życiu młodych, programowanie, cyberprzemoc, seksting, mowa nienawiści, profilaktyka zagrożeń młodych w sieci. Wykłady prezentują najnowsze  trendy w internecie młodych,  różne perspektywy i doświadczenia cenne dla pedagogów i osób pracujących z dziećmi i młodzieżą.

Serdecznie polecamy Wam wystąpienie Aleksandry Kuś z naszej fundacji oraz Szymona Wójcika z Fundacji Dajemy Dzieciom Siłę, którzy zaprezentowali wyniki najnowszych badań o bezpieczeństwie dzieci w internecie:

Organizatorem konferencji Bezpieczeństwo dzieci i młodzieży w internecie jest Polskie Centrum Programu Safer Internet (PCPSI), które tworzą Naukowa i Akademicka Sieć Komputerowa (NASK) i Fundacja Dajemy Dzieciom Siłę oraz niemieckie konsorcjum realizujące projekt klicksafe. Fundacja Orange jest partnerem wydarzenia.