Khan Academy: edukacja na życzenie. Teraz także mobilnie. - Fundacja Orange

Khan Academy: edukacja na życzenie. Teraz także mobilnie.

Polska wersja aplikacji mobilnej Khan Academy jest już dostępna.Jesteśmy partnerem tego przedsięwzięcia.

Dzisiaj coraz więcej młodych osób nie korzysta już z komputerów, przenieśli się całkowicie na urządzenia mobilne. Stąd decyzja, żeby uruchomić Khan Academy w wersji mobilnej - mówi prof. Lech Mankiewicz, dzięki któremu Khan Academy działa także w Polsce. Przeczytaj całość rozmowy na blogu Orange.

Polska wersja aplikacji – już jest!

Długo oczekiwana polska wersja mobilnej aplikacji to kolejne ułatwienie w dostępie do wiedzy. Mogą o tym zaświadczyć tysiące osób korzystające dotychczas z przeglądarkowej wersji platformy. Dzięki aplikacji, większość materiałów będzie dostępna także na urządzeniach mobilnych, czyli w dowolnym czasie i miejscu. Także w takim:

Wiedza na życzenie

Kursy, udostępnione na wolnej licencji, nie tylko dają wszystkim równy dostęp do wiedzy, ale także promują nowy model uczenia się, tzw. knowledge on demand (wiedza na życzenie). W obszarze wideo i muzyki to już bardzo popularne rozwiązania. Czy niedługo przyjdzie czas także na edukację?

Za tłumaczenie zasobów Khan Academy na polski odpowiada Fundacja Edukacja dla Przyszłości. Fundacja Orange jest partnerem polskiej wersji Khan Academy – zarówno całej platformy, jak i aplikacji mobilnej.

Bezpłatna aplikacja edukacyjna Khan Academy. Pobierz z AppStore lub Sklepu Play.