Chcesz zwiększyć swoje szanse na rynku pracy? Dołącz do Maker Women - Aktualności - Fundacja Orange

Chcesz zwiększyć swoje szanse na rynku pracy? Dołącz do Maker Women

Do 3 października trwa rekrutacja do 2 edycji Maker Woman. To program adresowany do kobiet wchodzących lub powracających na rynek pracy. Głównym celem projektu jest zapobieganie społecznemu oraz technologicznemu wykluczeniu kobiet poprzez nieformalną edukację w zakresie nowych technologii i rzemiosła.

Dla kogo jest Maker Women?

Grupę docelową stanowią osoby, które dopiero rozpoczynają swoja karierę zawodową oraz te, które po okresie macierzyństwa, czy urlopu wychowawczego wracają do pracy. Działania kierujemy także do kobiet, które chcą podnieść swoje kwalifikacje w związku z ciągle zmieniającymi się wymaganiami rynku pracy. Projekt trwa od czerwca 2017 do lipca 2018. Łącznie odbędą się 3 cykle szkoleniowe, w których weźmie udział łącznie 36 kobiet.

Projekt realizowany jest przez Stowarzyszenie Robisz.to we współpracy z Fundacją Orange Warsztaty odbywać się będą w pracowni FabLab powered by Orange, w Warszawie, przy ulicy Twardej 14/16.

Więcej informacji o projekcie i zapisy: https://maker-woman.robisz.to/

FabLab powered by Orange - co to jest?

To miejsce stworzone w Warszawie przez Fundację Orange i Stowarzyszenie Robisz.to. Dzięki zaawansowanym technologiom (drukarki 3d, plotery laserowe, frezarki CNC, elektronika) oraz wsparciu trenerów można w nim nauczyć się jak twórczo korzystać z nowych technologii, by stworzyć dosłownie wszystko – od biżuterii po drona. Zajęcia i pracownie są otwarte dla dzieci, młodzieży i dorosłych, niezależnie od umiejętności i doświadczenia. FabLab powered by Orange skupia entuzjastów ruchu DIY (do-it-yourself), konstruktorów, makerów i majsterkowiczów.