Fundacja Orange

Troszczymy się o przyszłość młodych w cyfrowym świecie

Strefa wiedzy

Bezpieczeństwo dzieci online

Jak rozmawiać z dzieckiem o bezpieczeństwie w sieci? Jakie zasady bezpiecznego korzystania w Internetu dla dzieci warto wdrożyć?

Nowoczesne lekcje

Wierzymy, że technologie cyfrowe są wartościowe w edukacji. Dzielimy się naszą wiedzą.

Zapoznaj się

Zdrowe nawyki cyfrowe

Czas spędzony w sieci może być wartościowy. Jak dzieci mogą mądrze spędzać czas online? Czego warto jest je uczyć?

Przeczytaj

Badania i raporty

Badania o statusie nauczycieli w Polsce, EU Kids Online, Scenariusze o zrównoważonym rozwoju i nowych technologiach… To tylko kilka z materiałów które tu znajdziecie.

Bezpieczeństwo dzieci online

Nowoczesne lekcje

Zapoznaj się

Zdrowe nawyki cyfrowe

Przeczytaj

Badania i raporty

Działamy na rzecz nowoczesnej edukacji dzieci i młodzieży

Uczymy dzieci i młodzież, jak używać technologii mądrze i kreatywnie, aby mogli w pełni rozwijać swój potencjał i kompetencje niezbędne w przyszłości. Prowadzimy autorskie programy edukacyjne, w których dbamy o cyfrowe kompetencje dzieci, młodzieży i nauczycieli. Z nami poznają podstawy edukacji medialnej, programowania, sztucznej inteligencji i realizują kreatywne pomysłów z wykorzystaniem ICT.
Poznaj nas

Programy Fundacji Orange

MegaMisja

Zdrowe nawyki cyfrowe w klasach 1-3. Cykl zajęć o tym, jak dbać o swoje bezpieczeństwo, prywatność, kulturę wypowiedzi czy cyfrową równowagę. Nauka i zabawa, która wychowa internautów na medal.

#SuperKoderzy

Nowoczesne lekcje dla klas 4-8. Nauka podstaw programowania i robotyki nie tylko na informatyce! Szkolenia dla nauczycieli, różne ścieżki tematyczne, w tym dla klas integracyjnych.

Lekcja:Enter

Darmowe szkolenia dla nauczycieli i nauczycielek w całej Polsce z wykorzystania e-zasobów i technologii w edukacji. Cyfrowe kompetencje na miarę szkoły jutra!

Pracownie Orange

Multimedialne świetlice dla mieszkańców małych miast i wsi. Wyposażone w darmowy sprzęt i internet prowadzą ciekawe zajęcia i warsztaty, na których można rozwijać pasje.

FabLab powered by Orange

Kreatywne przestrzenie w Warszawie i w Gdańsku. Tu pod okiem trenerów i edukatorów rozwinąć można odważne pomysły i nowe kompetencje, a przy tym nadać nowe życie wielu przedmiotom.

Sprawdź
Zobacz, co się u nas dzieje