Wykorzystaj szansę i zgłoś się do naszych programów - Fundacja Orange

Wykorzystaj szansę i zgłoś się do naszych programów

Już od 31 marca zachęcamy wszystkie szkoły podstawowe do MegaMisji i #SuperKoderów. Nabór rusza w całej Polsce.

Programy MegaMisja i #SuperKoderzy to wymierne korzyści dla szkół i świetlic. W ramach pierwszego z nich nauczyciele otrzymują osadzone w przyjaznej fabule scenariusze zajęć dla dzieci z klas 1-3. Prowadzą zajęcia, a po zakończonym etapie szkoły wygrywają tablety, kreatywne zestawy plastyczne, pakiety książek i gier planszowych oraz w zestawy z zabawkami edukacyjnymi i audiobookami.

Szkoły biorące udział w #SuperKoderach otrzymują granty na zakup sprzętu komputerowego i pomocy dydaktycznych, które ułatwiają prowadzenie zajęć z kodowania. Co więcej, zapewniamy dwóm nauczycielom z każdej szkoły profesjonalne szkolenie, które przygotowuje ich do prowadzenia zajęć oraz wsparcie doświadczonych szkoleniowców przez czas trwania programu. Wszystkie zajęcia wpisują się w podstawy programowe matematyki, języka polskiego, historii, muzyki, przyrody, techniki i informatyki.

Programy funkcjonują obecnie w ponad 380 szkołach, gdzie korzysta z nich blisko 9000 dzieci.

Już wkrótce więcej szczegółów. Śledźcie nas i bądźcie na bieżąco!

Szczegółowe informacje na stronach megamisja.pl i superkoderzy.pl.